16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στους δρόμους κτηνοτρόφοι και αγρότες των Χανίων ενάντια στη “φοροληστεία”

Ημερομηνία:

Με ανακοινώσεις τους ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων ενημερώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μαίου στις 11πμ στην αντιπεριφέρεια Χανίων. Η αιτία;

Όπως σημειώνει η Ενωτική Ομοσπονδία: “Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι το αφορολόγητο έως τις 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη, δε δίνει ουσιαστική φοροελάφρυνση ακόμη και αν εμφανίζουν ζημιά ή χαμηλό εισόδημα, θα φορολογηθούν με το τεκμαρτό εισόδημα, τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης.

Για να κατανοηθεί καλύτερα τι θα συμβεί, αγρότης έγγαμος με ΙΧ αυτοκίνητο 1200 κυβικά και ιδιόκτητο σπίτι 90 – 100 τετραγωνικά ενώ πέρυσι δεν φορολογούνταν φέτος θα πληρώσει φόρο και προκαταβολή φόρου, 1740 ευρώ. Γενικά δεν θα υπάρξει αγροτική οικογένεια που να πληρώσει λιγότερο από 1500 – 2000 ευρώ φόρο.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ο οποίος αναφέρει ότι: “Στην συνάντηση μας τον προηγούμενο μήνα με τον υφυπουργό αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη μας ζήτησε χρόνο μέχρι τις 15 του Μάη για να μας απαντήσει σε σχέση με τα αιτήματα που καταθέσαμε. Ο χρόνος πέρασε και ούτε φωνή ούτε ακρόαση σχετικά με τα ζητήματα που καίνε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους των Χανίων.”

H ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Χανίων

Στην συνάντηση μας τον προηγούμενο μήνα με τον υφυπουργό αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη μας ζήτησε χρόνο μέχρι τις 15 του Μάη για να μας απαντήσει σε σχέση με τα αιτήματα που καταθέσαμε. Ο χρόνος πέρασε και ούτε φωνή ούτε ακρόαση σχετικά με τα ζητήματα που καίνε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους των Χανίων. Τα αιτήματά μας είναι:

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην χαθούν επιδοτήσεις και να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση το σύνολο της ενίσχυσης που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι.

Άμεση καταβολή του συνόλου της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.

Να δοθεί το σύνολο των ενισχύσεων στους βοσκότοπους και το ζωικό κεφάλαιο. Η καταγραφή των βοσκότοπων να γίνει με ευθύνη του υπουργείου και των δημόσιων υπηρεσιών.

Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Να δοθούν τα χρήματα του άρθρου 68 όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα δεν δόθηκε απάντηση και στα αιτήματα που κατατέθηκαν από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων τα οποία αφορούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουμε από κοινού. Ένα από τα κυριότερα είναι αυτό σε σχέση με την φοροληστεία που όχι απλά συνεχίζεται αλλά εντείνεται από την σημερινή κυβέρνηση.

Συμμετέχουμε στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μαίου στις 11πμ στην αντιπεριφέρεια Χανίων.

"google ad"

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε συντονισμένα τον αγώνα για την επιβίωσή μας!!!

Η ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην φοροληστεία την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 11π.μ. στην αντιπεριφέρεια Χανίων

Η ΕΟΑΣΝΧ καταγγέλλει την φοροληστεία που γίνεται σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές ψεύτικες -όπως αποδείχτηκε- δεσμεύσεις των κομμάτων που την αποτελούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ψηφίσει δυο φορολογικά νομοσχέδια την ίδια χρονιά. Το φορολογικό νομοσχέδιο που ισχύει από φέτος ψηφίστηκε το 2013 από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η νέα συγκυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα υπάρχει 12000 ευρω αφορολόγητο εισόδημα που τώρα το παραπέμπουν στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο αν και όποτε ψηφιστεί που στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύει από το οικονομικό έτος 2016. Αυτό σημαίνει ότι φέτος και του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με τον ίδιο τρόπο με 13% φόρο από το πρώτο ευρώ. Η προκαταβολή 27.5% που δίνουμε στην ουσία είναι δάνειο προς την κυβέρνηση και φυσικά δεν θα επιστραφεί στους αγρότες. Υπολογίζουν από την φοροληστεία σε βάρος των αγροτών να εισρεύσουν στα άδεια κρατικά ταμεία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Μεγάλη αφαίμαξη θα υπάρχει με την καταβολή του ΦΠΑ που τον έκαναν τρίμηνο. Ούτε καν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ δεν καταργούν που το είχαν κάνει σημαία προεκλογικά και λέγανε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα παίρνανε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Έτσι μας φορολογεί για πρώτη φορά με 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού αγροτικού εισοδήματος μας επιβάλλει να πληρώσουμε φέτος ένα επιπλέον 27.5% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται και οι επιδοτήσεις όταν ξεπερνούν τις 12000 ευρώ. Δεν έχουμε κανένα αφορολόγητο ποσό ούτε έκπτωση φόρου.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι το αφορολόγητο έως τις 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη, δε δίνει ουσιαστική φοροελάφρυνση ακόμη και αν εμφανίζουν ζημιά ή χαμηλό εισόδημα, θα φορολογηθούν με το τεκμαρτό εισόδημα, τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης. Για να κατανοηθεί καλύτερα τι θα συμβεί, αγρότης έγγαμος με ΙΧ αυτοκίνητο 1200 κυβικά και ιδιόκτητο σπίτι 90 – 100 τετραγωνικά ενώ πέρυσι δεν φορολογούνταν φέτος θα πληρώσει φόρο και προκαταβολή φόρου, 1740 ευρώ. Γενικά δεν θα υπάρξει αγροτική οικογένεια που να πληρώσει λιγότερο από 1500 – 2000 ευρώ φόρο.

Η ΕΟΑΣΝΧ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Φτάνει πια η κοροϊδία, οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, η άγρια φορολογία του λαού για να την βγάζουν καθαρή και αφορολόγητοι εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι.

Η νέα ΚΑΠ περικόπτει τις ενισχύσεις τουλάχιστον 50 – 60% ως το 2019, η κυβέρνηση τις φορολογεί, το ούτως ή άλλως μειωμένο εισόδημα μας φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ ή θα πληρώνουμε τεκμαρτή φορολόγηση, το κόστος παραγωγής αυξάνει, οι τιμές πώλησης των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και μας καλούν να ζήσουμε με το μισό εισόδημα από όσο είχαμε πριν 2 χρόνια.

Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Συντονίζουμε τα βήματα μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια πολιτική και την φοροληστεία.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην φοροληστεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων την Τετάρτη 20 Μαίου στις 11π.μ.

Διεκδικούμε:

Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27.5% επί του φόρου.

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Άμεση αποζημίωση των καταστροφών του προηγούμενου διαστήματος από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Άμεση επαναφορά του κονδυλίου για την δακοκτονία τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009.

Η ΕΟΑΣΝΧ με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει και θα οργανώσει την πάλη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού μας. Με πρώτο σταθμό του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 20 Μάη χωρίς να αποκλείουμε καμιά μορφή αγώνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ