Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου για το υπό παρακολούθηση από κάμερες μάθημα στο σχολείο

1 Σχόλιο

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωράει το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ.

Μεθαύριο Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης για το πολυνομοσχέδιο για την “ (ν)τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Ο σύλλογος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως “Διερωτόμαστε προς την πολιτική ηγεσία: Γνωρίζετε ότι φυσική τάξη διαπνέεται από την παιδαγωγική σχέση, την εκπαιδευτική-κοινωνική σχέση μαθητών με μαθητές, εκπαιδευτικού με μαθητές και ότι αυτή η σχέση, μια σχέση ομάδας, δεν μπορεί να προορίζεται για κρυφό ή φανερό μάτι και ότι η εκπαιδευτική διαδικασία και το μάθημα στην τάξη δεν προσφέρονται για λογικές κλειδαρότρυπας;

"Sponsored links"

Πώς θα διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται, σχολιάζονται και πιθανόν καταγράφονται – ενδεχομένως ακόμη και για δόλιους σκοπούς- από οποιονδήποτε σχετικό ή άσχετο με μαθητές και εκπαιδευτικούς;

Πώς θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των ανήλικων μαθητών μας αλλά και των εκπαιδευτικών;

Όταν απαιτείται έγγραφη βεβαίωση του γονέα ή κηδεμόνα για την ανάρτηση φωτογραφιών που απεικονίζουν τον μαθητή από σχολικές δράσεις σε ιστοσελίδα του σχολείου πως είναι διασφαλισμένη νομικά η μετάδοση του μαθήματος σε απευθείας σύνδεση;

Πώς θα προστατευθούν από μία πιθανή διαπόμπευση –και με μαγνητοσκόπηση μάλιστα – μαθητές και εκπαιδευτικοί;

Ειδικότερα όταν γνωρίζουμε πως σε μια σχολική αίθουσα υπάρχουν παιδιά με γνωστικές αδυναμίες, με ειδικές μαθησιακές ανάγκες (μαθησιακά προβλήματα, ξεσπάσματα ενός μαθητή με ΔΕΠΥ, εκρήξεις θυμού ενός μαθητή με αυτισμό, συμπεριφορές μαθητών που προκύπτουν ενδεχομένως από οικογενειακά περιβάλλοντα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κ.ά.)”.

κάμερες τάξεις

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Μυρτώ

    Μέσα στην πανδημία, που ίσως κρατήσει άλλο ένα χρόνο φάνηκε η γύμνια του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα. Ο Γιωργάκης έχει χάσει 4 μήνες μάθημα κ ίσως χάσει ένα χρόνο ακόμα. Ο Γιωργάκης ίσως έχει γονείς σε ευπαθή ομάδα. Αντίστοιχα , ένα 9χρονο από ΕΕ ή Αμερική αντί για τις 2-3 εργασίες που πέταξαν οι δάσκαλοι του Γιωργάκη, το γερμανακι έκανε σύγχρονη κάθε μέρα . Δεν μας έχουν πει ακόμα όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί , γιατί ο Γιωργάκης πρέπει να χάσει 1μιση χρόνο μαθημα. Γιατί αν οι γονείς του Γιωργάκη δεν τα σκάνε στα φροντιστήρια, απλά θα μείνει αγράμματος.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις