Στους δρόμους οι Χανιώτες για την σημερινή απεργία

Κανένα σχόλιο

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά.

Και στα Χανιά θα έχουμε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρώτη είναι του ΠΑΜΕ το οποίο καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του στις 10 το πρωί στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων αλλά και σε νέο συλλαλητήριο αυτή τη φορά την Πέμπτη 18 Μάη – μέρα που θα ψηφίζεται το νέο μνημόνιο – στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 7 το απόγευμα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ καλούν μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αλλά και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων.

"Sponsored links"

Όσον αφορά την κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων η συγκέντρωσή του θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ν. Χανίων καλούν μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Χανίων και η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Σε κείμενό του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

⦁ Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!

⦁ Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

⦁ Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ομισθό στον ιδιωτικό τομέα.

⦁ Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!

"Sponsored links"

⦁ Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!

⦁ Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

⦁ Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.

⦁ Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.

⦁ Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

⦁ Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!

Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα αντίμετρα που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν αντίμετρων ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!

Βλέπουμε καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Πρόκειται για την ανάπτυξη των αμύθητων κερδών των λίγων, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα κι αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο «της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Απαιτούμε καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο εργαζόμενος λαός, διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων κα το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας. Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Στην ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων αναφέρει:

Η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει επιπλέον μέτρα , (κόβοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και αυξάνοντας φόρους και εισφορές) συνεπάγεται στην πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αυτά τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές και δυσβάσταχτες εισπρακτικές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται, χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν του παραγωγούς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βγαίνουν εκτός ανταγωνισμού, καθώς δεσμεύεται το 60-80% των εισοδημάτων τους, που πρέπει να πληρώσουν σε φόρους και εισφορές, με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οικογένειες ταυτόχρονα. Εθελοτυφλούν μπροστά στα αυξημένα ποσοστά ανθρώπων που οδηγούνται στις ουρές των κοινωνικών συσσιτίων, καθώς επίσης και των κρουσμάτων αυτοκτονιών από ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν αυτά τα οικονομικά βάρη και που βλέπουν την αξιοπρέπεια τους να τσαλακώνεται.

Δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο για να κάνει κάποιος μια νέα επιχείρηση ή να κρατήσει μια παλιά στην Ελλάδα, γιατί οι επιβαρύνσεις είναι εξαιρετικά υψηλές. Αυτή η πολιτική οδηγεί τους πάντες στην  φοροδιαφυγή και την μαύρη οικονομία. Έτσι δεν πρόκειται να ανακάμψει και να πάει μπροστά τίποτα.

Το μόνο που κάνουν όλες αυτές οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι να οδηγούν στην βύθιση την χώρα και έχουν ως αποτέλεσμα την μία κοινωνική ομάδα να βάλει ενάντια της άλλης.

Το τελικό χτύπημα έρχεται στο μόνο ανάχωμα που έχει μείνει, το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τη προστασία των εργαζομένων.

Δεν επιτρέπεται να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα από τους καναπέδες μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΤΩΝ

ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today