16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στους 39 οι νεκροί από τη γρίπη – 20 σε μία εβδομάδα

Ημερομηνία:

Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη φέτος.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν καταλήξει 20 άνθρωποι από τη γρίπη.

Την ίδια ώρα, 168 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί ή παραμένουν νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ενημέρωση για την πορεία της γρίπης στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια πραγματοποίησε και ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί στην χώρα μας από την εξάπλωση της γρίπης έχουν φτάσει φέτος τα 39 άτομα ηλικίας 25 έως 90 ετών, με μέσο όρο τα 68 έτη. Ανάμεσα αυτούς είναι, δυστυχώς, και δύο παιδιά κάτω των 12 ετών.

“Συναγερμός” στη Λάρισα

Ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό ασθενή με γρίπη Η1Ν1 φαίνεται πως νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αυτή την ώρα, ενώ άλλα επτά περιστατικά νοσηλεύονται με τα ίδια συμπτώματα και θεωρούνται ύποπτα χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των δυο νοσοκομείων της πόλης Παναγιώτης Νάνος, το επιβεβαιωμένο περιστατικό που φέρει το στέλεχος Η1Ν1 είναι μια γυναίκα 52 ετών από την Λάρισα και η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Στην ίδια ΜΕΘ νοσηλεύεται και ένας άνδρας 53 ετών που θεωρείται ύποπτο περιστατικό, καθώς έχει τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αντίστοιχα στο γενικό νοσοκομείο της πόλης και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται τρία άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως ύποπτα περιστατικά και πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα από τον Βόλο, έναν 51χρονο άνδρα από τα Τρίκαλα και μια 47χρονη γυναίκα από τον νομό Λάρισας.

Επίσης, σύμφωνα με τον διοικητή, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ τρία ανήλικα παιδιά ΡΟΜΑ από τον καταυλισμό των Τρικάλων και της Καρδίτσας και τα οποία θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως καθημερινά στις εφημερίες των νοσοκομείων καταφθάνουν τουλάχιστον 30 – 35 περιστατικά που έχουν νοσήσει από γρίπη χωρίς βέβαια να σημαίνει πως φέρουν το στέλεχος Η1Ν1. Επίσης, ο διοικητής επεσήμανε την σημασία να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας, υπερτονίζοντας την ανάγκη για τον εμβολιασμό των ατόμων που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη:

Γενικότερα η τάση για τον ιό της γρίπης Α Η1Ν1 είναι σταθερά αυξητική σε όλες τις ηλικίες.

Το 75% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και το 84% των θανάτων από τη γρίπη αφορά άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ΔΕΝ είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

"google ad"

Δεδομένα από Καναδά: Το αντιγριππικό εμβόλιο φέτος έχει αποτελεσματικότητα που φτάνει στο 72%.

Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 στις ΗΠΑ έχει επικράτηση που αγγίζει το 60%. Μόνο την τελευταία εβδομάδα νοσηλεύτηκαν με γρίπη 128 χιλιάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ