17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στο εδώλιο ξανά ο Χρυσαυγίτης γυμναστής για το βιασμό της 13χρονης – Καταδικάστηκε αλλά αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας

Ημερομηνία:

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ο 57χρονος σήμερα γυμναστής από το Λασίθι  που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για το βιασμό 13χρονης αθλήτριάς του, πριν 17 χρόνια, στην Ιεράπετρα.

Μάλιστα ο  ίδιος είναι ένας από τους δεκάδες κατηγορούμενους στην μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως ο 57χρονος είχε υποστηρίξει στην δίκη σε πρώτο βαθμό πως ποτέ δεν βίασε το κορίτσι και ότι γινόταν συνέβαινε συναινετικά.

Τελικά ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε 12 έτη χωρίς αναστέλλουσα δύναμη  και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου έμεινε για έναν χρόνο. Στη συνέχεια αποφυλακίστηκε  για λόγους υγείας υπό όρους.

Ο συγκεκριμένος άνδρας υπήρξε λυκειάρχης σε λύκειο της Ιεράπετρας και ταυτοποιήθηκε ένα ένα από τα μέλη τάγματος εφόδου που τον Φεβρουάριο του 2013 επιτέθηκαν απρόκλητα σε τρεις μετανάστες από το Πακιστάν.

Μαζί με ακόμη εννέα άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αποτελούσαν τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, φέρεται να συμμετείχε στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος των τριών ανυποψίαστων Πακιστανών στη Βαϊνιά Ιεράπετρας.

Η είδηση για την «ενασχόληση» της αστυνομίας με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους ντόπιους. Παρόλο που οι αθλητικές «περγαμηνές» του είναι γνωστές, όπως και η «κουμπαριά» του με πολιτικό της ΝΔ, στου οποίου το γραφείο ήταν αποσπασμένος,  ήταν γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

cretalive.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ