16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στο Εφετείο Χανίων η δίκη σε δεύτερο βαθμό ειδικού φρουρού για απόπειρα βιασμού στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Η υπόθεση της απόπειρας βιασμού από ένα 36χρονο σήμερα Ειδικό Φρουρό σε βάρος νεαρής κοπέλας στο Ρέθυμνο το 2013 αναβιώνει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Η υπόθεση ξανάνοιξε χθες το πρωί σε δεύτερο βαθμό στις δικαστικές αίθουσες του ΜΟΕ Χανίων.

Την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε το θύμα της επίθεσης, ο αδελφός της και μια σειρά μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με άλλους τρεις μάρτυρες, τα αναγνωστέα έγγραφα και την απολογία του κατηγορούμενου. Η πρώτη ημέρα χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ αντίθετα η υπεράσπιση υποστήριξε τη θέση της ότι υπήρξε επίθεση σε βάρος της γυναίκας όχι όμως απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης ο ειδικός φρουρός είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 13 ετών και ενός μήνας χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ η έφεση του δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 4,5 χρόνια. Εκτίοντας το 1/3 της ποινής του έκανε αίτηση αποφυλάκισης που έγινε δεκτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...