20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στο Καστέλλι η ταινία «Έρωτας και Επανάσταση» και υποδοχή του μεγάλου καραβανιού αλληλέγγυων της Notre-Dame-des-Landes

Ημερομηνία:

Pρεμιέρα στην Κρήτη της νέας ταινίας του Γιάννη Γιουλούντα: «Έρωτας και Επανάσταση» (L’ AMOUR ET LA REVOLUTION).

Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Μαϊου στις 8.30′ μμ. στην Πλατεία Ελευθερίας* στο Καστέλλι παρουσία του σκηνοθέτη, των συνεργατών του και της μεγάλης ομάδας αλληλέγγυων από την Notre-Dame-des-Landes της Νάντης / Βορειοδυτική Γαλλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (* Σε περίπτωση βροχής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Καστελλίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναφέρεται στους αγώνες συλλογικοτήτων κινημάτων και ομάδων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης και μαζί στον πολυετή αγώνα μας για την ακύρωση της εγκατάστασης του καταστροφικού αεροδρομίου στον κάμπο του Καστελλίου, την αγροτική ενδοχώρα της Κρήτης και υπέρ της αναβάθμισης και επέκτασης του σημερινού αεροδρομίου Ηρακλείου. Η ταινία, σε ελάχιστο διάστημα, έχει προβληθεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και της Κεντρικής Ευρώπης με μεγάλη ανταπόκριση, συμμετοχή και επιτυχία.

Συγχρόνως υποδεχόμαστε, στην πιο κρίσιμη καμπή του δύσκολου και πολυετή αγώνα μας, το μεγάλο καραβάνι αλληλέγγυων από το ZAD (Ζώνη προς Υπεράσπιση) της Notre-Dame-des-Landes της Γαλλίας που ύστερα από το μεγάλο ταξίδι 3200χλμ. φθάνει στον τελικό προορισμό του …τον κάμπο του Καστελλίου…

Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και οι κοινοί αγώνες δεν έχουν σύνορα και είναι μονόδρομος για να ακυρώσουμε τα παράλογα, φαραωνικά, σπάταλα και καταστροφικά σχέδια:

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΟΧΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...