«Στο μονοπάτι του Νερού, από την πηγή στο ποτήρι μας»: Πολλές εκδηλώσεις στα Χανιά για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού στις 22 Μαρτίου

Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα: «Στο μονοπάτι του Νερού, από την πηγή στο ποτήρι μας».

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Χανίων, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα το νερό, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών επιμορφωτικών επισκέψεων και ξεναγήσεων σε χώρους ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., που άπτονται των θεμάτων ύδρευσης, δηλαδή να επισκέπτονται από τις 09:00 – 13:00, τόσο τις πηγές πόσιμου νερού στο αντλιοστάσιο της Αγυιάς καθώς και τη λίμνη της Αγυιάς, όσο και από τις 09:30 – 11:30 την κεντρική δεξαμενή υδροδότησης των Χανίων στον Άη Γιάννη.

Ειδικότερα, στις πηγές υδροδότησης του «Πλατάνου» στην Αγυιά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δρ. Μιχάλη Ζουμαδάκη, Βιολόγο, Προϊστάμενο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για τον κύκλο του νερού και ειδικότερα για την συνολική λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χανίων, από τις πηγές μέχρι τη βρύση του σπιτιού μας, με στόχο την απόκτηση αφενός πολύτιμων γνώσεων και αφετέρου ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησής τους, ως ποιοτικά εφόδια για τη ζωή τους, σχετικά με τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

"Sponsored links"

Στη συνέχεια περπατώντας διαμέσου του παρόχθιου μονοπατιού γύρω από τη λίμνη της Αγυιάς, θα φθάνουν στο σημείο όπου βρίσκονται τόσο το παρατηρητήριο των πουλιών όσο και τα θυροφράγματα της λίμνης, που ελέγχουν την στάθμη του νερού της λίμνης, όπου και θα ενημερώνονται διεξοδικά από τον κ. Φώτη Ποντικάκη, Εκπαιδευτικό – Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, για τους σκοπούς και την χρησιμότητα του τεχνητού οικοσυστήματος – βιοτόπου της λίμνης της Αγυιάς.

Παράλληλα, στην κεντρική δεξαμενή υδροδότησης των Χανίων στον Άη Γιάννη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται από στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, τόσο για τα ιστορικά και λειτουργικά στοιχεία της Δεξαμενής, όσο και για τη χρησιμότητα και λειτουργία του σύγχρονου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας, ο οποίος έχει εγκατασταθεί από το 2000 στον αύλειο χώρο της Δεξαμενής του Άη Γιάννη.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η στήριξη της κάθε παιδαγωγικής ομάδας, εστιάζοντας στη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην ανθρωπότητα και το βιοφυσικό της περίγυρο, καθώς και στους τρόπους προστασίας και διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της αειφόρου ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πηγών.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις