21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στο πλευρό των μαθητών δάσκαλοι και καθηγητές – Προετοιμασίες για τη γενική απεργία

Ημερομηνία:

Τη συμμετοχή τους στο νέο συλλαλητήριο των μαθητών αύριο Πέμπτη και την εντατικοποίηση της προετοιμασίας τους για την γενική απεργία της 27ης Νοέμβρη αποφάσισαν χθες δάσκαλοι και καθηγητές των Χανίων.

Αναλυτικά:

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε τη συμμετοχή των καθηγητών στην πορεία των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Νοέμβρη στις 11:30 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στο συντονιστικό με γονείς και μαθητές που θα ακολουθήσει.

Προκειμένου μάλιστα να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, κήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες (11-2).

Μεταξύ άλλων θεμάτων το ΔΣ της ΕΛΜΕ συζήτησε και αποφάσισε να εκδοθεί καταγγελία για το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας σε βάρος μαθητών μετά την πορεία της 17ης Νοεμβρίου και να συμμετέχει στον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 20/11 για την προετοιμασία της Γενικής απεργίας.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε, έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοέμβρη στις 19:00 στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ στο ρολόϊ με θέματα το Νέο Λύκειο, την αξιολόγηση και την προετοιμασία της γενικής απεργίας.

Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Δασκάλων & Νηπιαγωγών

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων κα Νηπιαγωγών που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων χθες Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, αποφάσισε τα εξής:

  1. Κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11 έως τις 2 μμ την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων στις 11.30 το πρωί.
  2. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, τους ξυλοδαρμούς μαθητών και τους εξευτελισμούς τους, τις δικαστικές διώξεις εναντίον τους, ενέργειες που δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  3. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο, για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες, για να αρθούν οι διαθεσιμότητες, για να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων.
  4. Καλούμε τους/τις προϊσταμένους νηπιαγωγείων, τους διευθυντές των σχολείων, τους Υπευθύνους Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ΚΕΔΔΥ και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ- ΟΛΜΕ) από οτιδήποτε σχετίζεται με την αξιολόγηση (συμμετοχή σε σεμινάρια για αξιολόγηση, εξ αποστάσεως επιμόρφωση για το θέμα, ανάρτηση σχεδιασμού στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης και αποστολή portfolio κλπ). Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να τινάξει στον αέρα το κλίμα μεταξύ των εκπαιδευτικών στα σχολεία, δε δώσουμε στην κυβέρνηση και την τρόικα τη δικαιολογία που χρειάζονται για περαιτέρω μειώσεις μισθών και απολύσεις εκπαιδευτικών.
  5. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ενεργά στην μεγάλη πανεργατική – πανδημοσιοϋπλαληλική απεργία της 27ης Νοεμβρίου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου τομέα, ενάντια στην κατάργηση και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υπέρ της υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κόντρα στα μνημόνια και τις συμφωνίες με την τρόικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...