23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο πλευρό των μαθητών του 2ου Λυκείου Χανίων ο Σύλλογος Γονέων

Ημερομηνία:

Στο πλευρό των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων, οι οποίοι αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό στα σχολεία τάσσεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει:

“Τα σχολεία άνοιξαν εδώ και ένα μήνα περίπου χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας εκτός από την υποχρεωτική μάσκα , κι αυτή ακατάλληλη. Το υπουργείο ύπουλα εν μέσω πανδημίας ψήφισε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στοιβάζει τα παιδιά μας σε 25αρια και 27αρια τμήματα. Οι καθαρίστριες δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων λόγω πανδημίας.

Τα παιδιά μας πήραν πάνω τους όλη την ευθύνη να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Εισέπραξαν το χλευασμό της υπουργού με την απειλή της τηλεδιάσκεψης και με απουσίες των παιδιών που συμφωνούν με την κατάληψη . Τα παιδιά όμως συνέχισαν τον αγώνα τους και για πρώτη φορά συντονίζονται πανελλαδικά και έχουν παντού τα ίδια αιτήματα.

Ολιγομελή τμήματα, ανάλογες με τους χώρους καθαρίστριες, δωρεάν τεστ , κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο όχι μόνο αδιαφορεί για τα αιτήματα των μαθητών αλλά απαντάει με βία , δακρυγόνα ,συλλήψεις και τρομοκράτηση μικρών παιδιών από τα όργανα καταστολής. Η αστυνομική εξουσία πρέπει να μπορεί να διακρίνει τη διαφορά του επικίνδυνου εγκληματία από τον ανήλικο μαθητή που διεκδικεί κατάλληλες συνθήκες για την υγεία του και τη μόρφωσή του.

Είμαστε εξοργισμένοι με την άδικη, αυθαίρετη ,άνανδρη και παράνομη κράτηση στη ΓΑΔΑ του 14 χρονου μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου όπως και άλλων 4 παιδιών και απαιτούμε μετά την απελευθέρωσή τους .και την πλήρη απαλλαγή τους από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Εμείς οι γονείς  του  2ου ΓΕΛ Χανίων συναισθανόμενοι ότι στη θέση τους θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί, καταγγέλλουμε τις αυταρχικές συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά μας και την προσπάθεια συκοφάντησης των κινητοποιήσεων τους. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει το κράτος να τρομοκρατήσει ανήλικους μαθητές θα χρειαστεί να περάσει πρώτα από μας τους γονείς.

Σήμερα στο σχολείο μας έγινε μια πρώτη συνάντηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Από τη μεριά μας στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των παιδιών μας και είμαστε δίπλα τους στον αγώνα , με όποια μορφή αυτά επιλέγουν ,για ένα καλύτερο σχολείο σε μιά δικαιότερη κοινωνία.

Θέλουμε τα σχολεία ανοικτά με όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην οδηγηθούμε στη λύση της τηλεδιάσκεψης που αποτελεί παρωδία μαθήματος”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...