15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στο “σημείο μηδέν” η επιχειρηματικότητα στην Κρήτη – “Έχει σταματήσει κάθε συναλλαγή, οι πελάτες αρνούνται να παραλάβουν παραγγελίες”

Ημερομηνία:

Κινδυνεύουν με κατάρρευση δύο από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας: Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός

Σε δύσκολα και αχαρατογράφητα νερά ξαναμπαίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης, έπειτα από μία πολύ σκληρή και αδυσώπητη δεκαετία μνημονίων…

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καραντίνα είναι πολλά και αλυσιδωτά, αν αναλογιστεί κανείς ότι κινδυνεύουν με κατάρρευση δύο από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας: Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, που ούτως ή άλλως είχαν πληγεί βαθύτατα και προ κορωνοϊού, λόγω δάκου και πτώχευσης της Thomas Cook αντίστοιχα.

Η ντόπια επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. “Έχει σταματήσει κάθε συναλλαγή, οι πελάτες αρνούνται να παραλάβουν παραγγελίες!

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά” δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης, που διαβλέπει “πολύ δύσκολες καταστάσεις” στον ορίζοντα:

“Θα έχουμε λουκέτα, ακόμα κι αν αρθούν τα μέτρα. Πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν, μη μπορώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους”.

Ο κ. Λεκάκης ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ιδού μερικές από τις προτάσεις του: “Παραγραφή ή το πάγωμα οφειλών”, χορήγηση άτοκων δανείων, που θα δώσουν την απαραίτητη ανάσα ρευστότητας στην αγορά.

Και τέλος, ζητά την πλήρη “επαναλειτουργία της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας” στη χώρα.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...