Στο στόχαστρο ακροδεξιών το σπίτι του μεγάλου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Άγνωστοι βανδάλισαν με ακροδεξιά σύμβολα το σπίτι του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους.

Στην ταμπέλα του σπιτιού όπου ο σπουδαίος έλληνας ποιητής γεννήθηκε και έζησε με την οικογένειά του έως το 1941, είναι ευδιάκριτα τα ακροδεξιά σύμβολα, ενώ και η μπροστινή πρόσοψη του σπιτιού φέρει τώρα τα ακροδεξιά σύμβολα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Όπως αναφέρει το Parallaximag πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο με ημιυπόγειο και με πολλά ανοίγματα.Μόνο στη μία όψη υπάρχουν 12 παράθυρα. Ενδιαφέρον προκαλούν οι επιστέψεις των παραθύρων που ενώ στον πρώτο όροφο ακολουθούν το ρεύμα του νεοκλασικισμού, στους άλλους δύο ορόφους είναι απόλυτα λιτές και διακριτικές.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις