22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στο στόχαστρο των Anonymous η Γκρέτα Τούνμπεργκ: Να μη σε χειραγωγούν οι άνθρωποι που είναι μέρος του προβλήματος

Ημερομηνία:

Στο στόχαστο των Anonymous μπήκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η εμβληματική έφηβη που μάχεται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έλαβε μήνυμα, το οποίο -μεταξύ άλλων- αφήνει υπονοούμενα για χειραγώγηση του αγώνα της από μεγάλα συμφέροντα, τα οποία ως μοναδικό σκοπό έχουν την αποκόμιση τεράστιων κερδών.

Το μήνυμα των Anonymous

«Xαίρετε! Αυτό το μήνυμα αφορά την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τις ανησυχίες σου για το περιβάλλον και συμφωνούμε ότι η ευθύνη βαραίνει τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, όφειλες να είσαι πιο προσεκτική ώστε να μη σε χειραγωγούν άνθρωποι οι οποίοι είναι μέρος του προβλήματος. Πολλοί από τους πολιτικούς τους οποίους συνάντησες διαπλέκονται με τις πολυεθνικές τις οποίες εσύ κατηγορείς. Πολλές από τις πολιτικές που υποστηρίζει είναι λανθασμένες, παρότι σε πρώτη φάση φαίνονται καλές. Για παράδειγμα, η βαριά φορολόγηση του άνθρακα δεν θα έχουν μεγάλη επίδραση στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, εκτός από το γεγονός ότι το κόστος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ενδέχεται να αυξηθεί κατά τι» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Τα πρόστιμα, οι φόροι και οι δασμοί σπάνια κάνουν τις επιχειρήσεις να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, οι πολιτικές αυτές συνήθως καταλήγουν να πλήττουν τους μέσους ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ οι αρχικοί στόχοι αυτών των πολιτικών. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μέσος άνθρωπος δεν έχει ομάδες δικηγόρων ή χρήματα για πρόστιμα. Στην περίπτωση των φόρων άνθρακα, ο μέσος άνθρωπος που οδηγεί το αυτοκίνητό τους θα είναι το πρόσωπο που τελικά πληρώνει το πραγματικό κόστος και είναι πολύ πιθανό οι επιχειρήσεις να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα με ένα τέτοιο μοντέλο. Είναι επίσης σημαντικό να θεωρήσουμε ότι το να ρίχνουν χρήματα σε ένα πρόβλημα δεν είναι μια εφικτή λύση, ειδικά στην υπό εξέταση περίπτωση», συνεχίζουν και διερωτώνται για το πού κατευθύνονται τα χρήματα των ανά τον κόσμο πράσινων ταμείων: «Εάν δισεκατομμύρια δολάρια διοχετευτούν σε κυβερνητικά ταμεία ως αποτέλεσμα κάποιας μορφής “πράσινης νέας συμφωνίας”, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για τα χρήματα αυτά, και όταν υπάρχουν πραγματικά σχέδια συνήθως αυτά δεν φτάνουν».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=NlQbmxaZvjU”]

Από τα πυρά των Αnonymous δεν γλίτωσε ούτε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, τον οποίο συναντήσατε πρόσφατα, ανακοίνωσε ένα σχέδιο χρήσης χρημάτων από αγωγούς πετρελαίου για να πραγματοποιηθεί εμφύτευση δέντρων. Αυτό δεν φαίνεται να είναι λύση, καθώς πολλές από τις αυτόχθονες φυλές του Καναδά, οι οποίες δεν αγαπούν την κυβέρνηση του Τριντό, θα εξακολουθούν να απομακρύνονται από τη γη τους, την οποία φροντίζουν καλά, για να κάνουν χώρο για επικίνδυνους αγωγούς που είναι επιρρεπείς σε διαρροή», σημειώνουν.

Στο μήνυμά τους κατά της έφηβης από τη Σουηδία δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα): «Οι στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου είναι υπεύθυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία της ρύπανσης στον πλανήτη, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη ρύπανση αυτή».

Και συνεχίζουν:

“Οι άνθρωποι που καταστρέφουν τον πλανήτη έχουν ονόματα και διευθύνσεις και είναι στις ειδήσεις κάθε μέρα, αλλά ποτέ δε λογοδοτούν. Στις σπάνιες περιπτώσεις που δίνουν λόγο, συνήθως δέχονται κάποιο πρόστιμο, το οποίο είναι ασήμαντο σε σχέση με τα κεφάλαια που διακινούν, οπότε η τιμωρία δεν είναι παρά ένα χαστούκι στον καρπό. Το να προστατεύσουμε το περιβάλλον είναι σημαντικό, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μην αφήσουμε τους ανθρώπους που είναι μέρος του προβλήματος να έχουν τον έλεγχο των λύσεων, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τους επιτρέψουμε να τα κάνουν όλα χειρότερα.

Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το μέλλον του πλανήτη, να είσαι εξαιρετικά προσεκτική με τους ανθρώπους γύρω σου. Σε περιτριγυρίζουν επικίνδυνοι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τον πλανήτη. Είμαστε οι Anonymous! Είμαστε Λεγεώνα! Δεν συγχωρούμε! Δεν ξεχνάμε! Να μας περιμένετε»., καταλήγουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...