16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Στροφή» από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ: Ζητάει πειθώ στις πλατείες και όχι αντιπαραθέσεις

Ημερομηνία:

Ρόλο «πυροσβεστικό» και όχι κατασταλτικό καλούνται να παίξουν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους νεαρούς που, όπως παρατηρείται, συγκεντρώνονται στις πλατείες, μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, που εστάλη χθες βράδυ προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, μετά τα όσα συνέβησαν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Στην διαταγή, αφού αναφέρεται αναλυτικά στον επαγγελματισμό την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα, καθώς και στο πνεύμα συμπαράστασης και συνεργασίας με τους πολίτες, που έδειξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επισημαίνεται ότι είναι κρίσιμο και αναγκαίο να επιδείξει την ίδια στάση κατανόηση, συμπάθεια και εμπιστοσύνη προς κάθε πρόσωπο και στη φάση της αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, «σε περίπτωση συγκέντρωσης ατόμων ή και ομάδων προσώπων θα πρέπει να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια της πειθούς, της προειδοποίησης και της ουσιαστικής επικοινωνίας με αυτά, ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να αποφεύγεται η πέραν εύλογου χρονικού διαστήματος παραμονή στα σημεία αυτά και ο συνωστισμός».

Στην ίδια διαταγή του ο κ. Καραμαλάκης υπογραμμίζει πως «κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η προστασία και ασφάλεια των πολιτών, για την οποία καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, μακριά από αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις».

Καταλήγοντας, επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης συνεργασίας με τους δήμους και τις περιφέρειες κι απευθύνεται προς τους γενικούς αστυνομικούς διευθυντές Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και στους γενικούς περιφερειακούς διευθυντές, στους οποίους αναθέτει την ευθύνη της ορθής εφαρμογής των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Βέβαια προκύπτει αμέσως το ερώτημα γιατί η συγκεκριμένη διαταγή δόθηκε μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην Αγία Παρασκευή, ενώ επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με απόψεις που έχουν εκφράσει στελέχη της ΝΔ και της ΝΔ που ζητούν από την αστυνομία να επιβάλλει πάση θυσία το… νόμο.

Μάλλον φαίνεται ότι στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ εκτίμησαν ότι οι εικόνες με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν για την εκκένωση της πλατείας του Αγ. Γεωργίου στην Αγία Παρασκευή, δεν τους βγήκαν σε καλό και προχωρούν σε αναπροσαρμογή του σχεδίου τους, καταβάζοντας τους τόνους

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...