Στροφή στο κάμπινγκ τα τελευταία χρόνια από τους Ελληνες

Κανένα σχόλιο

Τη ραγδαία αύξηση των Ελλήνων πελατών στα κάμπινγκ της χώρας αποτυπώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η άνοδος των Ελλήνων παραθεριστών, μάλιστα, είναι τέτοια ώστε να έχουν προσπεράσει, ήδη, τους ξένους επισκέπτες με αποτέλεσμα να έχουν γίνει οι καλύτεροι πελάτες τους.

Η αλλαγή δεδομένων στον χώρο των κάμπινγκ (κι εν αναμονή των στοιχείων της τρέχουσας τουριστικής περιόδου) άρχισε να γίνεται ευδιάκριτη, ήδη, από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το 2015 οι Έλληνες πραγματοποίησαν συνολικά 768.570 διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ όλης της χώρας έναντι 782.981 που πραγματοποίησαν αλλοδαποί επισκέπτες.

"Sponsored links"

KAMPINGK

Η κυριαρχία των ξένων που επέλεξαν τα ελληνικά κάμπινγκ, μάλιστα, ήταν απόλυτη αφού πραγματοποίησαν σταθερά περισσότερες διανυκτερεύσεις από τους Έλληνες όλους τους μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η εικόνα, ωστόσο, άλλαξε άρδην το 2016 καθώς οι Έλληνες προσπέρασαν τους ξένους τουρίστες πραγματοποιώντας συνολικά 810.443 διανυκτερεύσεις έναντι 770.806 διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών.

Στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων ήταν περισσότερες από τις αντίστοιχες των ξένων επισκεπτών στους επτά μήνες, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου αιχμής Ιουλίου – Αυγούστου. Οι αλλοδαποί επισκέπτες εμφανίζονται να πραγματοποίησαν περισσότερες διανυκτερεύσεις από τους Έλληνες μόνο τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο.

Ο πιο προσοδοφόρος μήνας των κάμπινγκ εμφανίζεται να είναι ο Αύγουστος κατά τον οποίο (το 2016) οι Έλληνες πραγματοποίησαν 332.856 διανυκτερεύσεις, ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες 267.199.

Ο Ιούλιος ήταν ο δεύτερος μήνας όπου καταγράφηκε μεγάλος όγκος διανυκτερεύσεων Ελλήνων στα κάμπινγκ. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες πραγματοποίησαν συνολικά 257.483 διανυκτερεύσεις έναντι 231.248 των ξένων τουριστών.

CAMPING

Το «προσπέρασμα» των Ελλήνων παραθεριστών στους ξένους τουρίστες σε επίπεδο διανυκτερεύσεων στα κάμπινγκ έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογίσει κανείς πως οι αλλοδαποί πελάτες είναι 30% περισσότεροι από τους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, το 2016 οι Έλληνες που έκαναν διακοπές σε κάμπινγκ ανήλθαν σε 139.342, ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες έφθασαν τους 196.519.

"Sponsored links"

Στα ίδια στοιχεία αποτυπώνεται η αντίστροφη δυναμική που καταγράφεται στις αφίξεις Ελλήνων και ξένων τουριστών στα κάμπινγκ της χώρας. Έτσι, οι Έλληνες πελάτες αυξήθηκαν κατά 12.000 από το 2015 στο 2016 ενώ στο ίδιο διάστημα οι αλλοδαποί πελάτες μειώθηκαν κατά 14.000.

Πηγή: euro2day.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today