22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στ. Θεοδωράκης για την εκποίηση του αεροδρομίου Χανίων: “Ενώ έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στα Χανιά έχουμε ένα αεροδρόμιο που δεν πρέπει στην πόλη μας”

Ημερομηνία:

Επ’ ευκαιρίας της παρουσίας του στα Χανιά ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη ένα σχόλιο σχετικά με την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και ειδικά του αεροδρομίου Χανίων στη Fraport.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης είπε αρχικά:

“Υπάρχουν δύο ξεχωριστά πράγματα που μπορούμε να σχολιάσουμε. Το ένα είναι η απύθμενη υποκρισία κάποιων που υποσχέθηκαν ότι δε θα πουληθεί το αεροδρόμιο και έκαναν μάλιστα κάποιες καταπληκτικές δηλώσεις όπως ότι αν πουληθεί θα παραιτηθούν κλπ. Δεν έγινε τίποτα. Αυτό είναι η βρωμιά της πολιτικής. Να υπόσχεσαι άλλα, να γίνονται άλλα και να μην κοκκινίζεις. Από εκεί και πέρα από τότε που είχε ξεκινήσει η κουβέντα είχαμε πει ξεκάθαρα ότι πρέπει να έρθουν στρατηγικοί επενδυτές. Ήμασταν υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και των αεροδρομίων θεωρώντας ότι αν υπάρξει μια καλή συμφωνία – όχι μόνο οικονομική αλλά και οικονομική και με όρους ανάπτυξης – μπορεί η πόλη να βασιστεί περισσότερο στο αεροδρόμιο.

Σε ερώτηση αν θεωρεί καλή τη συμφωνία ο κ. Θεοδωράκης είπε:

“Δεν την κάναμε εμείς. Δεν την κάναμε εμείς και δε τη γνωρίζουμε στις λεπτομέρειές της. Αλλά προσέξτε. Τα αεροδρόμια της χώρας είναι τόσα χρόνια στα χέρια του κράτους και ξέρετε ότι ενώ έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στα Χανιά έχουμε ένα αεροδρόμιο που δεν πρέπει στην πόλη μας. Έπρεπε αυτό το καθεστώς να αλλάξει. Το τι διαπραγματεύθηκαν, το τι πήραν, το τι δώσανε είναι κάτι που εμείς δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Όχι μόνο εμείς, κανείς από τον πολιτικό κόσμο. Ούτε η Συμφωνία μας δόθηκε ούτε βέβαια ζητήθηκε η γνώμη μας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ