13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στ. Μάνος: Επειδή ούτως ή άλλως θα γίνουμε Λιβύη, ψηφίζω “ΝΑΙ” για να έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Υπέρ του “ΝΑΙ” αγωνίζεται και ο Στέφανος Μάνος. Όμως κάποια από τα επιχειρήματα που έχει προβάλλει είναι πέρα του δέοντως τρομοκρατικά. Χαρακτηριστικό είναι και το κείμενο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook:

Μεγάλη εντύπωση μου κάνει το ψηλό ποσοστό του ΟΧΙ στους νέους. Ο βασικός λόγος, λένε, διότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν εδώ που έχουν φτάσει. Και η απέχθεια τους για τους άλλους.

Αλλά είναι ακόμα στην Ελλάδα. Δεν φεύγουν από τη χώρα, σε απόλυτη απόγνωση, με ένα σακίδιο στην πλάτη όπως κάνουν οι Σομαλοί, οι Λίβυοι και οι Σύριοι. Και δεν το κάνουν διότι τα πράγματα, ακόμα, είναι καλύτερα, πολύ καλύτερα απ’ ότι σ’ αυτές τις χώρες. Αυτό το λέω επειδή, αν και δεν μπορούν να φανταστούν πως, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα.

Αν χειροτερεύσει η κατάσταση αλλά είμαστε πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να πάνε κάπου αλλού στην ΕΕ χωρίς να στοιβαχτούν σε δουλεμπορικά και χωρίς η χώρα στην οποία πάνε να μπορεί να τους διώξει ή να τους βάλει σε κάποιο κέντρο κράτησης. Θα είναι σε απόγνωση αλλά θα έχουν εναλλακτικές.

Άρα, (α) όσο άσχημα είναι τα πράγματα, υπάρχουν και χειρότερα, (β) αν συμβούν καλό θα ήταν να μην έχουμε απολέσει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη.

Ψηφίζω ΝΑΙ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ