17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα κατά την εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης ξυλοδαρμού του από φασίστες

Ημερομηνία:

 Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα καλεί σε παράσταση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί κατά την εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης ξυλοδαρμού του γιατρού Δημήτρη Μακρέα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή 14/12/2018 εκδικάζεται στο εφετείο Χανίων η έφεση που άσκησαν οι καταδικασμένοι για την δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα.

Πριν 3,5 χρόνια, ο Δημήτρης ξυλοκοπήθηκε βάναυσα αφού χτυπήθηκε πισώπλατα. Η ομάδα που του επιτέθηκε και τον χτύπησε έδρασε με οργανωμένο και φασιστικό τρόπο. Ο Δημήτρης Μακρέας νοσηλεύτηκε  στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Στο πρωτοδικείο, δύο από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 ετών και 4 ετών και 10 μηνών

-Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στο φίλο και συντροφο Δημήτρη Μακρέα.

-Ζητάμε την καταδίκη των ενόχων ως παραδειγματισμό για να μη ξανασυμβούν αντίστοιχες φασιστικού τύπου δολοφονικές επιθέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενος είχαν κριθεί ένοχοι και καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ για τον ένα εξ’ αυτόν επιβλήθηκε επιπλέον ποινή για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι 4 χρόνια χωρις αναστολη, εφεσιμη και με εγγυοδοσια 5.000 ευρώ + 10 μηνες για παράνομο οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ 4 χρόνια χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ ήταν η ποινή για τον δεύτερο εκ των τριων κατηγορούμενων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...