15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα στα Κουνουπιδιανά – Ο συγκινητικός λόγος ενός πολίτη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, στην πλατεία των Κουνουπιδιανών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο γιατρό του Ακρωτηρίου, Δημήτρη Μακρέα, ο οποίος έπεσε θύμα πισώπλατης φασιστικής επίθεσης το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωση, απέναντι από το σημείο που ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος, στάθηκε ένα αυτοκίνητο στο επέβαινε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, διασωληνωμένος με φιάλη οξυγόνου. Οι συγγενείς του είπαν πως ήθελε να πει δυο κουβέντες στο μικρόφωνο ως ελάχιστο φορο τιμής στον γιατρό του.

Εξατίας της αδυναμίας του να μετακινηθεί λόγω της ασθένειάς του μετακινήθηκε προς το μέρος του η μικροφωνική κι εκείνος ανάμεσα στα πολλά είπε:

“Θελω πάρα πολύ να πω δυο κουβέντες για τον Ανθρωπο με κεφαλαίο Α που λέγεται Δημήτρης Μακρέας. Είμαι ένας όψιμος κουνουπιδιανός, κατοικώ εδώ τα τελευταία χρόνια, και αυτή τη στιγμή οφείλω να πω πως νιώθω ντροπή και οργή που άνθρωποι απ’αυτόν τον τόπο φέρθηκαν τοσο αλήτικα στο γιατρό μας.

Αυτόν το γιατρό, ό,τι ώρα και να τον ενοχλούσες, σου έλεγε:είμαι εδώ! Βοηθούσε όλο τον κόσμο, ασφαλισμένο και ανασφάλιστο. Πολλές φορές έχει πάει ο ίδιος με το αμάξι του ασθενείς στο νοσοκομείο.

Εχει τύχει να ζήσω εποχές που οι ναζί λεηλατούσαν αυτόν τον τόπο, έσφαζαν, βίαζαν, εκτελούσαν.

Λέω στα νέα παιδιά που δεν έχουν αυτήν την εμπειρία πως δεν είναι δυνατό να ξαναζήσουμε στιγμές φριχτές, σαν εκείνες”

Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στα Δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον γιατρό Δημήτρη Μακρέα.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DwhziVfFQ1Q&feature=youtu.be”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kvBcfhhuo7A&feature=youtu.be”]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...