13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η κατάληψη Rosa Nera καλεί σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στη Λεωφόρο Σούδας, στον κόβμο για Χρυσοπηγή, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, ενάντια στη δημιουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

Το νεοναζιστικό κόμμα επιχειρεί να ανοίξει γραφεία στα Χανιά – Να μας βρουν απέναντι!

Σε μια περίοδο που οι μιλιταριστές και ο στρατός αναζητούν πάλι πολιτικό ρόλο και ανακοινώνουν «θερμά επεισόδια πολέμου», οι νεοναζί της χιτλερικής αυγής ψάχνουν κι αυτοί το ρόλο τους. Κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα και οι ψηφοφόροι του.

Πρόκειται για οπαδούς ρατσιστικών θεωριών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες βιολογικά φυλές. Σεξιστές, που θεωρούν πως η θέση της γυναίκας είναι βιολογικά και κοινωνικά  κατώτερη.

Eίναι αντισημίτες, οπαδοί των κρεματορίων και θαυμαστές του Άουσβιτς. Οι κύκλοι τους συνδέονται με τις μαφίες της παραοικονομίας.

Είναι ομοφοβικοί και εχθροί των κοινωνικών και των εργατικών κινημάτων. Καθώς έχουν οπαδούς, πελάτες και ψηφοφόρους στα αστυνομικά τμήματα, οι χιτλεραυγήτες επιτίθενται συχνά με τις πλάτες ρατσιστών μπάτσων και έχουν δολοφονήσει τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα και  το μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Η προσπάθειά τους να ανοίξουν γραφεία μίσους στα Χανιά θα μας βρει απέναντι.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για χρυσοπηγή (Καλυκάς), Σάββατο 25 Μαρτίου – ώρα 17:00

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ