22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συγκέντρωση καπακίων και στο Ηράκλειο για τον μικρό Γιάννη

Ημερομηνία:

Ο Μικρός Γιάννης, γεννήθηκε πριν 18 μήνες με εγκεφαλική παράλυση-σπαστική τετραπληγία, έπειτα από επιλοκές στην (τρίδυμη) εγκυμοσύνη της μητέρας του. Πιο απλά, δεν μπορεί να στηριχθεί στον κορμό του και δυσκολεύεται να κινήσει σωστά τα χέρια και τα πόδια του, επομένως χρειάζεται στήριξη από αμαξίδιο. 

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά;

Επειδή γονείς του δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την αγορά του αμαξιδίου.

Δεν ζητούν χρήματα! Ζητούν κάτι που δεν έχει οικονομική αξία για εμάς: πλαστικά καπάκια!

Ίσως να έχεις ακούσει ή διαβάσει κάπου ότι σύλλογοι που στηρίζουν άτομα με κινητική αναπηρία μαζεύουν πλαστικά καπάκια, προκειμένου να τα δώσουν σε εταιρείες ανακύκλωσης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Έτσι μπορούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά αμαξιδίων ή άλλων ορθοπεδικών ειδών (ανταποδοτική ανακύκλωση).

Δεν είναι αστικός μύθος, συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Και τώρα θα σε ζαλίσω με λίγους αριθμούς!

10659046_1497573823818583_3228815342032706111_o

Για κάθε έναν τόνο πλαστικών καπακιών, η εταιρεία θα δώσει από 150 έως 180 ευρώ, και για ένα βρεφικό αμαξίδιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του μικρού Γιάννη χρειάζονται περίπου 2700 ευρώ. Άρα περίπου 18 τόνοι πλαστικών καπακιών. Είναι εκατομύρια!

Μπορείς, λοιπόν, να βοηθήσεις να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της οικογένειας του παιδιού;

Απλά φύλαξε τα πλαστικά καπάκια από τις συσκευασίες νερού, χυμών, αναψυκτικών, γάλακτος (τροφίμων δηλαδή). Στο τέλος του μήνα θα συναντηθούμε για να συγκεντρώσουμε και να στείλουμε όλα όσα θα έχουμε μαζέψει, στην οικογένεια του μικρού Γιάννη.

Στο Ηράκλειο για τη συλλογή των καπακιών

Να σημειώσουμε ότι στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και για μια βδομάδα θα βρίσκεται η φίλη της οικογένειας και μέλος του Συλλόγου Ασπίδα Μητέρα – Παιδί Λένα Χρυσάκη η οποία θα βοηθήσει στη συγκέντρωση των καπακιών. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο 6945808455.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα για τον μικρό ΓΙΑΝΝΗ στοfacebook. Η συμπαράσταση του κόσμου όπως θα διαπιστώσετε και εσείς είναι πολύ μεγάλη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ