Συγκινητική ταινία για το ναυάγιο “Ηράκλειον” από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 22ου Νηπιαγωγείου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με μια συγκινητική ταινία τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 22ου Νηπιαγωγείου Χανίων αποτύπωσαν το ναυάγιο που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα όταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 1966 κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα, στα όρια του Κρητικού με το Μυρτώο Πέλαγος βυθίστηκε το πλοίο «Ηράκλειον» παρασέρνοντας στον βυθό εκατοντάδες επιβάτες…

Η ιστορία μέσα από την έρευνα αλλά και την καταγραφή της εμπειρίας επιζώντων και συγγενών τους όπως την είδαν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων cineΜαθήματα και CReDoc / Κρήτη, Προφορική Ιστορία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Οκτώβρη του 2020.

"Sponsored links"

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δημιουργήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020 κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω covid19 και αποτελεί ένα υποδειγματικό μάθημα κινηματογράφου και τοπικής ιστορίας. Μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη του πως το ντοκιμαντέρ μπορεί να φέρει κοντά τα παιδιά με την τοπική ιστορία με τον καλύτερο τρόπο.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις