Συζήτηση για τη διάσωση των μηχανών επεξεργασίας δέρματων στα Ταμπακαριά

Κανένα σχόλιο

Σε συζήτηση καλεί η ΙΛΑΕΚ την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα για το μέλλον των μηχανών επεξεργασίας δέρματος στα Ταμπακαριά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με δεδομένο ότι στην περιοχή των Ταμπακαριών πολλά βυρσοδεψεία θα αλλάξουν ιδιοκτήτες και χρήση και επειδή σε πολλά παλιά βυρσοδεψεία υπάρχουν ακόμα πολλές μηχανές και εργαλεία της βυρσοδεψίας και επειδή θέλουμε να περισωθούν κάποια εργαλεία των ταμπάκων, σας καλούμε, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19.00, σε δημόσια συζήτηση για τη νέα κατάσταση στα Ταμπακαριά.

"Sponsored links"

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης θέλει να συζητήσουμε όλοι μαζί και να διερευνηθεί η δυνατότητα να περισωθούν κάποιες από τις μηχανές των ταμπάκικων και να φιλοξενηθούν σε κάποιον υπαίθριο χώρο της περιοχής και να δημιουργηθεί έτσι ένα μικρό βιομηχανικό πάρκο.

Ενδεχομένως κάποιες μηχανές επεξεργασίας δέρματος θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε ακάλυπτους χώρους των υπό ανέγερση ξενοδοχείων.

Ενδεχομένως και κάποιες θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στον αύλειο χώρο της Γαλλικής Σχολής, στον εσωτερικό χώρο της οποίας θα λειτουργήσουν έκθεση λαογραφικού υλικού και έκθεση τεχνολογίας.

Νομίζουμε πως με μία ειλικρινή και καλόπιστη συζήτηση και τα μηχανήματα δε θα φύγουν από τη γειτονιά τους και κάποια ή κάποιες γωνιές της περιοχής των Ταμπακαριών θα δέχονται περισσότερους επισκέπτες.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις