27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Συζυγοκτονία: Οι τρεις τύποι δολοφόνων – “Στην ακραία περίπτωση ο πιλότος με ζήλια, αίσθημα κατοχής”

Ημερομηνία:

Στην “πιο ακραία περίπτωση συζυγοκτόνου” ανήκει ο 32χρονος πιλότος, όπως μας εξηγεί η ειδήμων Σίσσυ Βωβού, με μεγάλη έρευνα στις συζυγοκτονίες στην Ελλάδα μεταξύ 1998 και 2012, αναλύοντάς μας και τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν.

Έχει μελετήσει ενδελεχώς συζυγοκτονίες που διαπράχθηκαν στην ελληνική επικράτεια από το 1998 έως 2012 (έρευνα και συμπεράσματα εμπεριέχονται στο βιβλίο της «Πατριαρχική δικαιοσύνη και φεμινιστικές αντιστάσεις» από τις εκδόσεις Άνω Τελεία) η γνωστή φεμινίστρια, συγγραφέας και μεταφράστρια, Σίσσυ Βωβού.

Και γνωρίζει καλά τα «πολλά πρόσωπα» του κακοποιητή και επιπλέον, του συζυγοκτόνου.

Δεν εξεπλάγη, μας αποκαλύπτει, με την περίπτωση του «υπεράνω υποψίας», «ερωτευμένου» 32χρονου πιλότου στα Γλυκά Νερά, που έβαλε τέλος στη ζωή της 20χρονης Καρολάιν, ενώπιον του παιδιού τους.

Οι τρεις τύποι των συζυγοκτόνων

Για περιπτώσεις, ειδικότερα, συζυγοκτονίας, όπως μας αναλύει, η εμπειρία από τα περιστατικά εντός της χώρας, μας αποκαλύπτει τρεις τύπους:

«Εκείνον που διαπράττει τη συζυγοκτονία και πάει στην αστυνομία και ομολογεί αμέσως “εγώ το έκανα“.

Τον τύπο που κάνει τον φόνο και απλώς το κρύβει αθορύβως.

Και τον τρίτο, που χαρακτηρίζεται ως “ακραία περίπτωση” ο οποίος διαπράττει τη συζυγοκτονία και μετά σκηνοθετεί ολόκληρη κατάσταση, εμφανίζεται συντετριμμένος, συμμετέχοντας ακόμη στην έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την αποκάλυψη των δολοφόνων της “αγαπημένης” συζύγου του».

«Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με την τρίτη περίπτωση. Που είναι ακραία, καθώς ο πιλότος είχε έναν τρομερό κυνισμό μετά το έγκλημα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κλαίει αγκαλιάζοντας τη μάνα της γυναίκας που δολοφόνησε» διευκρινίζει.

Τα κίνητρα της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά

Βεβαίως, στην περίπτωση του δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η ειδήμων κα Βωβού βλέπει τα τυπικά κίνητρα της συζυγοκτονίαςΖήλια. Εκδίκηση.

«Η κοπέλα ήθελε να χωρίσει, να φύγει, έψαχνε μέσω booking ξενοδοχείο για να πάει με το παιδί της (δεν ξέρω γιατί δεν ήθελε να πάει στους γονείς της, αναζητώ σχετικά τη μητέρα της). Επομένως, έχουμε να κάνουμε με ζήλια, αίσθημα κατοχής μέχρι την ακραία κατάληξη της δολοφονίας».

Μας φέρνει ένα ανάλογο περιστατικό, το 2005, με σύζυγο που συμμετείχε και στην έρευνα για την εξαφάνιση της συζύγου στις Σέρρες:

"google ad"

«Την είχε δολοφονήσει και πετάξει τη γυναίκα στον Στρυμώνα. Αλλά για μέρες έψαχνε με την αστυνομία στην περιοχή. Βλέπουμε ότι έχουμε τον τρίτο τύπο συζυγοκτόνου. Το σοκαριστικό είναι ότι αφού κρατήθηκε ο γυναικοκτόνος έξι μήνες, αφέθηκε ελεύθερος για να φροντίσει τα παιδιά του. Στη συνέχεια, η ποινή ήταν 12 χρόνια – ελάχιστη για ανθρωποκτονία, που σε αφήνει ελεύθερο με αναστολή ως την έφεση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...