20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συλλέγουν υπογραφές ενάντια στη ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστελίου: “Δεν πρέπει να γίνει ξενοδοχείο η Ακρόπολη της Κυδωνίας”

Ημερομηνία:

Ένα ψήφισμα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων όπου καλούνται οι πολίτες να το συνυπογράψουν, σχετικά με τα κτίρια στο λόφο Καστέλι στην καρδιά της Αρχαίας Κυδωνίας για τα οποία η πρόθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης δια του απερχόμενου πρύτανη κ. Βασίλη Διγαλάκη είναι να τα μετατρέψει σε ξενοδοχεία. Στο ψήφισμα καλείται η πολιτεία να βρει τους ενδεδειγμένους τρόπους προστασίας.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Δεν πρέπει να γίνει ξενοδοχείο η Ακρόπολη της Κυδωνίας δηλαδή, η καρδιά του Μινωικού Πολιτισμού της Πόλης των Χανίων με ιστορία μεγαλύτερη των 5.000 χρόνων. Η εγκληματική ανευθυνότητα που επέδειξαν οι υπεύθυνοι για την προστασία των χώρων αυτών δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο ξεπουλήματος ούτε η επιστέγαση της ηθικής κατάρρευσης των αξιών μας. Η Πολιτεία και το Πολυτεχνείο πρέπει να βρουν τους ενδεδειγμένους τρόπους προστασίας των Χώρων και η Τοπική Κοινωνία θα είναι πάντα δίπλα τους.

Να σημειώσουμε ότι μόλις σε διάστημα λίγων ωρών 114 συμπολίτες μας έχουν υπογράψει το αίτημα.

Μπορείτε να συνυπογράψετε το αίτημα πατώντας ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ