Συλλαλητήριο για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τους πλημμυριοπαθείς την Πέμπτη 14 Μάρτη

Κανένα σχόλιο

Το Συνδικάτο Κατασκευών ν. Χανίων καθώς και τα συνδικάτα Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων – Ποτών, εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση καθώς και Αγροτικοί Σύλλογοι με την Ομοσπονδία θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με αίτημα την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης για τους πλημμυροπαθείς.

Σε σχετικό κείμενο του Συνδικάτου Κατασκευών αναφέρονται τα εξής:

Το Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων  εκφράζει την θερμή συμπαράσταση προς τον Χανιώτικο λαό που ταλαιπωρήθηκε  από τις πρόσφατες πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές σε όλη την περιφέρεια Χανίων.

"Sponsored links"

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται τα νοικοκυριά τους και οι κόποι μιας ζωής και θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Θα παλέψουμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους για να απαιτήσουμε από κοινού να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Για χρόνια κλείνουν τα μάτια σε ένα πρόβλημα, όπως οι πλημμύρες, ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει και προκαλεί τεράστιες καταστροφές κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα. Οι ευθύνες όλων για τις κατολισθήσεις δρόμων, τις καταστροφές υποδομών, τη πτώση γεφυρών, καθώς και το κλείσιμο βασικών επαρχιακών οδικών δικτύων, είναι τεράστιες.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αποκλεισμούς δεκάδων χωριών στο Ν. Χανίων, με την πλειοψηφία του αγροτικού δικτύου να παραμένει κλειστή, με το εθνικό οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση και με διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του νομού.

Οι καταστροφές που γίνονται μπορούν να αντιμετωπιστούν και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για μεγάλες καταστροφές. Παρόλα αυτά, τα αναγκαία έργα και υποδομές δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κεφάλαιο και την ΕΕ, γιατί δεν αποφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη. Προτεραιότητα αποτελούν οι χρηματοδοτήσεις των μεγάλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών και ότι κινείτε γύρο τους. Αν υπήρχαν υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές.

Στα 10 χρόνια της κρίσης χιλιάδες οικοδόμοι έμειναν άνεργοι. Την ίδια ώρα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα μπορούσαμε να αξιοποιηθούμε σε αντιπλημμυρικά έργα, σε μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, σε νέα σχολεία και νοσοκομεία. Την ίδια ώρα κυβέρνηση και Περιφέρεια διοχέτευαν «τρελές»  χρηματοδοτήσεις στο κεφάλαιο για την αύξηση των κερδών τους.

Απόδειξη της ταξικής αυτής πολιτικής, είναι ότι οι καταστροφές συμβαίνουν στις εργατικές γειτονιές, στις περιοχές όπου οι υποδομές είναι ανύπαρκτες ή αποσπασματικές ή μικρής έκτασης.

Το Συνδικάτο Κατασκευών καταγγέλλει την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους γιατί συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον Χανιώτικο λαό. Εξαγγελίες για τις πλημμύρες έχουμε ξανακούσει. Εξαγγελίες για ανακούφιση της ζωής μας, επίσης. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Απώλειες για τη φτωχολογιά και όξυνση των προβλημάτων της.

Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσες λύσεις:

– Αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

"Sponsored links"

– Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

– Μέτρα για υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

– Άμεση πρόσληψη μόνιμων οικοδόμων στα συνεργεία των δήμων.

Στη σύσκεψη που κάλεσε το συνδικάτο κατασκευών την Πέμπτη 7/03 στο Ε.Κ.Χ., ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας, παρευρέθησαν τα συνδικάτα Επισιτισμού, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Τροφίμων- Ποτών, εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση καθώς και αγροτικοί σύλλογοι με την ομοσπονδία τους.

Τα παραπάνω συνδικάτα και σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Μάρτη και ώρα 19:00 στην πλατεία της Αγοράς στα πλαίσια του αγώνα μας για άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη και την αλληλεγγύη μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις