Συλλογή παραδοσιακών κρητικών αντικειμένων στο Δήμο Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Πλατανιά στα πλαίσια της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,αναπαλαίωσε μια παραδοσιακή οικία στον οικισμό Γριμπιλιανών της Κοινότητας Κολυμβαρίου ,όπου θα δημιουργήσει εκθετήριο παραδοσιακών αντικειμένων για τη διατήρηση της τοπικής ιστορίας.

Όσοι συμπολίτες μας από οποιοδήποτε περιοχή, έχουν στην κατοχή τους κάτι από τα παρακάτω είδη και επιθυμούν να τα κάνουν δωρεά, για την δημιουργία του εκθετηρίου,το οποίο θα δώσει μια άλλη όψη και τόνο στον οικισμό, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω:

Τον Αντιδήμαρχο Κολυμβαρίου ΜΑΛΑΚΩΝΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ τηλ. 6977442998, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κολυμβαρίου ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ τηλ.6972029019 και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ τηλ. 6983515684.

"Sponsored links"

Να σημειωθεί ότι θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του δωρητή , κάτω από το δωρηθέν αντικείμενο .

Η συνεργαζόμενη με τον Δήμο Μουσειολόγος , προτείνει τα παρακάτω παραδοσιακά είδη :

1 κρητικό καναπέ, 5-10 κορνιζαρισμένες φωτογραφίες και κορνιζαρισμένα 5-10 κεντήματα , 1 ψηλό μεγάλο τραπέζι καθιστικού με τις 6-8 καρέκλες του, 6-8 μαξιλάρια και 5-6 υφαντά για τον καναπέ, 1 καραμπίνα, 2 μαγκούρες, 6 λάμπες, 5-10 κουρελούδες, 1 αργαλειός με τα σχετικά εργαλεία του και ράφια για αυτά, 1 ή 2 σιδερένια ή ξύλινα μονά κρεβάτια ή 1 διπλό, με τα σχετικά υφαντά, σεντόνια, μαξιλάρια,κουρελούδες, 1-2 συρταριέρες, 1-2 κομοδίνα και 1 ντουλάπα για επιπλέον υφαντά ίσως και για φορεσιές, 6-10 θρησκευτικέςεικόνες, 1 μέτριο τετράγωνο τραπέζι κουζίνας με τις 4 καρέκλες του, 4 μαξιλάρια καρέκλας, 1-2 βαρέλια, 2-4 πιθάρια, 2-4 φλασκιά, 2-3 δίσκοι σερβιρίσματος, 5 μπουκάλια, 4-6 ποτήρια, 4-6 πιάτα, 5-10 κατσαρολικά και ταψιά, 1-2 κόσκινα και άλλα μεταλλικά / κεραμικά κουζινικά, 1-2 επιτοίχια ξύλινα ντουλάπια και 1-2 ραφιέρες, 1-2 μαγκάλια, 1-2 προβιές , 1 λαΐνα , 1 λύχνος .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις