15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων στις κινητοποιήσεις στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

O Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, γυναίκες συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες, στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Παρασκευή στις 5  Ιούνη στις 7 το απόγευμα έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, και το Σάββατο στις 6 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία της Αγοράς, για μηχανοκίνητη
πορεία ενάντια στην αμερικάνικη βάση της Σούδας.

Στην ανακοίνωση πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Η μαζική συμμετοχή στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αλλά και στη μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στην αμερικάνικη βάση στη Σούδα αποκτά, σήμερα, ιδιαίτερη σημασία, καθώς γνωρίζουμε, πλέον, πολύ καλά ότι χωρίς ειρήνη, ούτε προστασία, ούτε βελτίωση του
φυσικού περιβάλλοντος μπορεί να υπάρξει.

Γνωρίζουμε καλά ότι η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι κενό γράμμα όταν το περιβάλλον διαλύεται για να επενδύσουν οι βιομηχανίες, όταν οι ΑΠΕ αγκαλιάζουν όλα τα βουνά και το ρεύμα γίνεται πανάκριβο, όταν οι περιοχές προστασίας της φύσης γίνονται αντικείμενο τουριστικής εκμετάλλευσης, όταν οι παραλίες γίνονται αυλές μεγάλων ξενοδοχείων, όταν οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι παραδίδονται για “εκμετάλλευση”, όταν οι πετρελαϊκοί όμιλοι θα γεμίσουν όλη την χώρα με γεωτρήσεις, όταν στα Χανιά βρίσκεται η πιο φονική πολεμική μηχανή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, η βάση της Σούδας, έτοιμη να σπείρει τον όλεθρο στους γειτονικούς λαούς και στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλα αυτά αποτελούν την πεμπτουσία αυτών των πολιτικών που με συνέχεια και συνέπεια χαράσσουν και εφαρμόζουν οι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου, είτε αυτοί λέγονται Διεθνείς Οργανισμοί, είτε κυβερνήσεις και συναινετικές αντιπολιτεύσεις, είτε Τοπικές Διοικήσεις. Το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει, είναι το υπόβαθρο για την εκδήλωση τεράστιων τεχνολογικής φύσης οικολογικών καταστροφών και για τις στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, στην Ασία και την
Αφρική, που καταστρέφουν και ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, το φυτικό και ζωικό πλούτο, τις υποδομές και συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη πυρηνική δραστηριότητα.

Όμως ενάντια στο “Δεν μπορώ να αναπνεύσω’’ του καπιταλισμού εμείς υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε ΟΧΙ  στη βαρβαρότητα. Για εμάς, για τις γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών, ο οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ρατσισμό, κατακρεουργώντας την ίδια στιγμή με νόμους, τα δικαιώματά μας σε εργασία, σε δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ και απαιτούμε:

 Να μην περάσει ο περιβαλλοντόκτονος Νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις πλάτες, ουσιαστικά, του ΣΥΡΙΖΑ.

 Να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

 Να δοθεί τώρα στους Χανιώτες το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και να γίνει στο σύνολο του χώρος πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής με κρατική χρηματοδότηση.

 Να αναβαθμιστούν λειτουργικά και αισθητικά οι ήδη υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι.

 Να αξιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις γης και να διεκδικηθούν νέες για δημιουργία
οργανωμένου δημόσιου χώρου που θα εξυπηρετεί τις πολύπλευρες ανάγκες των κατοίκων των Χανίων.

 Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

 Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχίες.

"google ad"

Δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή στις 5 του Ιούνη στις 7 το απόγευμα έξω από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και το Σάββατο στις 6 του Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Αγοράς για μηχανοκίνητη πορεία στην αμερικάνικη βάση, για να κλείσει η βάση της Σούδας, για να πούμε ΟΧΙ στην καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ, ΟΧΙ στον έλεγχο ή το ξαναμοίρασμα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, του ενεργειακού και ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς, ΟΧΙ στην απειλή ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού πολέμου.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ