Συμμετέχει στην 24ώρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων – Κλειστά τα καταστήματα μέχρι της 11 το πρωί

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους εμπόρους της πόλης να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 το πρωί την Τετάρτη 30 Μαΐου στην πλατεία 1866. Για τον σκοπό αυτό καλεί τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματά τους έως της 11 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων στην συνεδρίαση του διοικητικού του συμβούλιου του στις 25/5 αποφάσισε και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μαΐου στις 10 π.μ. στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων) μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε από κοινού αγώνες στην εφορία ,στην ΔΕΗ ,στον ΕΦΚΑ ,στα μπλόκα της μικρής αγροτιάς αποδεικνύοντας στην πράξη την αναγκαιότητα αλλά και την δύναμη της πραγματικής κοινωνικής συμμαχίας.

"Sponsored links"

Συνάδελφοι ,σες την Τετάρτη 30 Μαΐου κλείνουμε τα μαγαζιά μας μέχρι τις 11 π.μ. διαμαρτυρόμαστε κατά των πολιτικών που επιβάλουν εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις ,βαριά φορολογία για τους μικρούς εμπόρους, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ,χαράτσια, κατασχέσεις ακόμα και για 500 ευρώ ,ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α. Σας καλούμε μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που μας αφανίζουν από τον εμπορικό χάρτη για να μεγαλώσουν τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

⦁ Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

⦁ Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

⦁ Επαναφορά του αφορολόγητου για τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ

⦁ Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

⦁ Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

⦁ Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

⦁ Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

"Sponsored links"

⦁ Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις