Συμφωνία βλέπει η Fitch

Κανένα σχόλιο

Συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές στο παρά πέντε αναμένει η Fitch. Στον απόηχο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, ο οίκος αξιολόγησης συνεχίζει να βλέπει ως πιο πιθανό σενάριο μία λύση στο πρόβλημα με το αδιέξοδο στις σχέσεις της Αθήνας με τους εταίρους-δανειστές. Διευκρινίζει ωστόσο ότι ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμής δεν μπορεί να προεξοφληθεί

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ως το πιο πιθανό σενάριο συμφωνίας της τελευταίας στιγμής για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από τους δανειστές της Ελλάδας, αλλά ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμής δεν μπορεί να προεξοφληθεί», αναφέρεται στην έκθεση του Οίκου.

Διευκρινίζεται δε ότι «η αθέτηση πληρωμής στο ΔΝΤ δεν θα αποτελούσε από μόνη της χρεοκοπία, αλλά ίσως να οδηγούσε σε νέα υποβάθμιση του αξιόχρεού της».

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι στο άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα, οι υπουργοί οικονομικών της ζώνης του ευρώ κράτησαν σκληρή στάση, ενώ ο έλληνας υπουργός, Γιάννης Βαρουφάκης, έκανε λόγο για μία δύσκολη συμφωνία, η οποία πρέπει να επιτευχθεί άμεσα.

thepressproject.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις