Συνάντηση για τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Χανίων

Κανένα σχόλιο

Τα προβλήματα στη στελέχωση και λειτουργία του ΕΚΑΒ, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το περασμένο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης με το Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Τομέα ΕΚΑΒ του Ν. Χανίων. «Συμπαραστάτης των προσπαθειών των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ στα Χανιά» δήλωσε ο Μ. Σκουλάκης. Πιο συγκεκριμένα:

Για το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό, οι εργαζόμενοι του  ΕΚΑΒ ανέφεραν πως «ο υπάρχων αριθμός πληρωμάτων-διασωστών δεν επαρκεί για τις ανάγκες της επείγουσας προ-νοσοκομειακής περίθαλψης στο Ν. Χανίων» ενώ σημείωσαν πως οι υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας της ΝΔ για ενίσχυση του Τομέα, με μεταθέσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας – θέμα για το οποίο σημειωτέον είχε δεσμευτεί γραπτώς στη Βουλή και ο πρ. υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου σε σχετική ερώτηση του κ. Σκουλάκη – δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Ο κ. Σκουλάκης, από τη πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα Χανιά, έτσι ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του. Τόνισε δε πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν οι εκκρεμείς μεταθέσεις προσωπικού και να ενισχυθεί η υπηρεσία με 6-8 άτομα επιπλέον, πέραν των ατόμων που θα συμπεριληφθούν σε μελλοντικές προκηρύξεις.

"Sponsored links"

Για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ μ’ ένα επιπλέον σύγχρονο ασθενοφόρο, ο κ. Σκουλάκης δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει το σχετικό αίτημα σημειώνοντας πως «κάθε χρόνο γίνονται 1.000 διακομιδές περίπου εκτός Ν. Χανίων» και πως «τα τρία υπάρχοντα ασθενοφόρα, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νομού, διότι βρίσκονται σε συνεχή κίνηση σε όλο το νομό, δεδομένης και της ανεπάρκειας των Κέντρων Υγείας να καλύψουν τις βάρδιες των ασθενοφόρων που διαθέτουν, με αποτέλεσμα η συχνότητα των βλαβών να είναι πολύ συχνή».

Τέλος για το θέμα της κατασκευής κτιρίου για τη στέγαση του Τομέα Χανίων εντός του Γ.Ν. Χανίων, ο κ. Σκουλάκης ανέφερε πως θα ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για το που βρίσκεται σήμερα το όλο θέμα και μετέπειτα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση του. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ υπενθύμισαν στο κ. Σκουλάκη πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων είχε δεσμευτεί, από το Μάρτιο του 2009, για  χρηματοδότηση της μελέτης καθώς και μέρος του έργου, έως του ποσού των 150.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης έκανε γνωστό πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ροτζώκο, προκειμένου να του παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ τόσο σε επίπεδο Κρήτης και ιδιαίτερα στο Ν. Χανίων.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις