21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνάντηση εργασίας Φορέα Διαχείρισης ΕΔΣ, Δήμων Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου και εμπλεκόμενων υπηρεσιών για διαχείριση Λαφονησίου ενόψει νέας τουριστικής σαιζόν

Ημερομηνία:

Σε συνέχεια της από 20/01/2020 κοινής απόφασης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, του Δήμου Κισσάμου και του Δήμου Κανδάνου Σελίνου σχετικά με τα θέματα προστασίας και διαχείρισης του Ελαφονησιού, πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου, συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, με τη συμμετοχή των δύο Δημάρχων κκ Γ. Μυλωνάκη και Α. Περράκη, του προέδρου του ΦΔ ΕΔΣ-ΔΚ κ Π. Λυμπεράκη και των επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Ε. Βεγλιρή και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κας Π. Σκλαβάκη, καθώς και στελεχών όλων των παραπάνω φορέων.

Αφού ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες για την πρόθεση του ΦΔ και των δύο Δήμων για την τοποθέτηση μπάρας απαγόρευσης εισόδου των οχημάτων στον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκεκριμένη ΕΠΜ, οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών δήλωσαν πως συμφωνούν με τη σχετική πρόταση και από την πλευρά τους προτίθενται να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των συμμετεχόντων αποφασίστηκαν, από κοινού τα κάτωθι:

Να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου

Να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Όπως δήλωσε ο κ. Βεγλιρής, όσον αφορά στην δημιουργία χώρου στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων, δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, θα πραγματοποιηθεί όμως επιτόπιος έλεγχος ο οποίος θα ακολουθείται από σχετική γνωμοδότηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα: πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος, αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων κ.ά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...