Συνάντηση με Κανιέτε ζήτησε και πάλι ο Σταθάκης για το θέμα της “μεγάλης” ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης – Στην Αθήνα στελέχη της Κομισιόν

Κανένα σχόλιο

Νέα πρόσκληση για συνάντηση στον επίτροπο Κανιέτε απηύθυνε χθές ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης προκειμένου να συζητηθεί εκ του σύνεγγυς το επίμαχο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή και επιβεβαιώνεται από το ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress το αίτημα Σταθάκη δεν είναι η πρώτη φορά που υποβάλλεται, αλλά ο Επίτροπος δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί. Ούτε όμως, από την άλλη, έχει προχωρήσει σε παρέμβαση πίεσης προς την ελληνική πλευρά (με κάποια επιστολή κ.λπ.) όπως άφηναν να διαρρεύσει Κυπριακές πηγές ότι θα συμβεί. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις υπηρεσίες της Κομισιόν οι οποίες ασκούν έντονη πίεση.

Τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει στη ΡΑΕ νέα επιστολή της αρμόδιας διεύθυνσης της Κομισιόν, με την οποία καλείται και πάλι η ελληνική πλευρά, εντός σύντομης προθεσμίας, να τηρήσει τους όρους που έχει θέσει η Κομισιόν, δηλαδή να άρει την ανάθεση κατασκευής του έργου στην ariadne interconnection, την εταιρεία SPV του ΑΔΜΗΕ, ως προϋπόθεση για να μην απενταχθεί το έργο από το καθεστώς PCI.

"Sponsored links"

Στην Αθήνα στελέχη της Κομισιόν που έχουν στην εποπτεία τους το μηχανισμό ΑΔΙ και το καλώδιο της Κρήτης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις