19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση Μ. Βολουδάκη με Β. Κικίλια: Λειτουργεί μόλις 1 Κινητή Μονάδα Υγείας για τον κορωνοϊό ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν 8

Ημερομηνία:

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη με τον Υπουργείο Υγεία κ. Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, αν και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα έπρεπε να υπάρχουν 8 Κινητές Μονάδες Υγείας για τον έλεγχο νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, στα Χανιά λειτουργεί μόλις 1. Και όλα αυτά ενώ σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν οι πύλες για την είσοδο τουριστών και από χώρες με πολλά κρούσματα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, ο λόγος για τη μη λειτουργία των μονάδων οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος από νοσηλευτές. Πάντως, δόθηκε υπόσχεση για άμεση προκήρυξη θέσεων βοηθών νοσηλευτών για τη στελέχωση πρόσθετων ΚΟΜΥ.

Ο κ. Βολουδάκης τοποθετήθηκε και για την ανάγκη να τοποθετηθούν άμεσα μηχάνημα και τα αναγκαία αντιδραστήρια για να γίνονται τα τεστ κορωνοϊού στα Χανιά, αφού ως τώρα τα δείγματα μεταφέρονται στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα πολύωρη καθυστέρηση. Αν και ο προγραμματισμός είναι ώστε ο εξοπλισμός να έχει παραδοθεί το φθινόπωρο, ο κ. Βολουδάκης ζήτησε να εξαντληθούν οι προσπάθειες για ταχύτερη παράδοση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια μερικά ζητήματα σχετικά με το μηχανισμό αντιμετώπισης του κορωνοϊού στα Χανιά, εν όψει και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς.

Είχα πριν ενημέρωση από το Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα και τον Αναπληρωτή Διοικητή Μάνο Μπολώτη, ενώ είχα το τελευταίο διάστημα ακούσει – και μετέφερα στον Υπουργό- τους προβληματισμούς επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού.

Τα βασικά ζητήματα που έθεσα ήταν τα εξής:

– Τα Χανιά χρειάζονται άμεσα περισσότερες Κινητές Μονάδες Υγείας ( ΚΟΜΥ), ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν ταχύτερα σε όλη την έκταση του νομού ο έλεγχος για ενδεχόμενα νέα κρούσματα. Σήμερα στα Χανιά έχουμε μόνο μια τέτοια μονάδα. Ο Υπουργός μου ανέλυσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή στα Χανιά δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον αρκετοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες Π.Ε./Τ.Ε. στην σχετική προκήρυξη του ΕΟΔΥ. Προφανώς σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πλέον προσληφθεί όλοι οι νοσηλευτές Π.Ε./Τ.Ε. που ενδιαφέρονται για αντίστοιχες θέσεις. Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, ο ΕΟΔΥ θα προκηρύξει άμεσα θέσεις βοηθών νοσηλευτών (Δ.Ε.), ώστε να στελεχωθούν πρόσθετες ΚΟΜΥ. Ο σχεδιασμός της ΥΠΕ Κρήτης προβλέπει 8 ΚΟΜΥ για τα Χανιά.

– Τα Χανιά χρειάζονται επίσης άμεσα το μηχάνημα και τα αντιδραστήρια με τα οποία γίνονται τα τεστ του κορωνοϊού. Σήμερα τα δείγματα στέλνονται στο Ηράκλειο για έλεγχο, με αποτέλεσμα πολύωρη καθυστέρηση. Ο Υπουργός έχει εγκρίνει τη σχετική πίστωση. Η εκτίμηση της Διοικήτριας της ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη (με την οποία μίλησα στη συνέχεια) είναι ότι ο εξοπλισμός μπορεί να έχει παραδοθεί το φθινόπωρο. Θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες για ταχύτερη παράδοση – θα παρακολουθούμε το ζήτημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...