Συνάντηση Μ. Βολουδάκη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για σειρά θεμάτων που αφορούν τα Χανιά

Κανένα σχόλιο

O Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης συναντήθηκε χθες Τρίτη 7 Ιουλίου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, όπου και συζήτησαν για τις αδειοδοτήσεις, τις προστατευόμενες περιοχές, τα δασικά κλπ.

Ιδιαίτερα σημαντική, ανάμεσα στα άλλα, η επικείμενη νέα ανάρτηση δασικών χαρτών.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν και μια σειρά από θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία των Χανίων, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων:

"Sponsored links"

– Αστικές Αναπλάσεις: Εκκρεμούν φάκελοι όπως αυτοί του Ασκύφου και της Σούγιας. Ο Υπουργός εξέφρασε την επί της αρχής θετική του άποψη για αυτού του είδους τα έργα, και με ενημέρωσε ότι πρόθεσή του είναι να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης (τα 32 δις που η Ελλάδα θα λάβει από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας).

Ο κύριος Βολουδάκης υπενθύμισε στον Υπουργό ότι δεν είναι ακόμη καθορισμένες οι προϋποθέσεις της χρηματοδότησης από το Ταμείο αυτό, αλλά ο Υπουργός είναι βέβαιος ότι ήδη από τον Ιανουάριο του 2021 θα αρχίσουν οι χρηματοδοτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός διαβεβαίωσε τον χανιώτη Βουλευτή ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ταχύτερη από την κλασσική διαδικασία του ΕΣΠΑ.

– Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) Κισάμου. Μια πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση κατ’ουσίαν αποκλείει τη δημιουργία και χρηματοδότηση του ΣΜΑ αυτού, λόγω νέων περιορισμών που θετει στη χωροθέτηση τέτοιων μονάδων.

Το έργο όμως αυτό, απαραίτητο για την Κίσαμο τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους, έχει ήδη χωροθετηθεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο χώρο της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού. Αυτό υπαγορεύει όχι μόνο η σχετική μελέτη αλλά και ο κοινός νους. Δεν έχει νόημα ούτε είναι εφικτό να βρεθεί τώρα νέος χώρος και να γίνει νέα μελέτη.

Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η ΚΥΑ , όπως και ότι θα εκδοθεί άμεσα νέα ΚΥΑ, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία του ΣΜΑ στη θέση που ο Δήμος Κισάμου έχει προκρίνει.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις