Συνάντηση Περιφερειάρχη με Δημάρχους για την προετοιμασία υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ

Κανένα σχόλιο

Η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης στηρίζεται έμπρακτα από την Περιφέρεια Κρήτης και μέσω της υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε σύσκεψη που οργανώθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης. Οι τρείς ΟΧΕ που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 θα εφαρμοστούν στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς και στις περιοχές UNESCO της Κρήτης. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που έχει εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ανέρχεται στο ποσό των 30 εκ. ευρώ.

Στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση, η οποία αφορούσε τις δύο ΟΧΕ Ρεθύμνου και Λασιθίου συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγ. Βασιλείου Ιωάννης Ταταράκης, Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Λουτσέτης, η προϊσταμένη της  Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη, καθώς και στελέχη των παραπάνω Δήμων και Υπηρεσιών .

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε, ότι: «το Περιφερειακό Συμβούλιο έγκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 30 εκ. ευρώ για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που αφορούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις-επενδύσεις στις περιοχές UNESCO της Κρήτης , στο Ρέθυμνο και το Λασίθι. Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαζόμαστε  για την προκήρυξη υποβολής των στρατηγικών  ΟΧΕ βάσει των οποίων θα προσδιοριστούν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020. Απαιτείται συστηματική και συλλογική  δουλειά μιας  και το πρόγραμμα είναι απαιτητικό , διαφορετικό από προηγούμενα προγράμματα χωρικής ανάπτυξης .Πιστεύουμε ότι   με την συνεργασία που έχουμε με τους δήμους και με τις αναπτυξιακές εταιρείες, θα οδηγηθούμε  σε ένα  θετικό αποτέλεσμα».

"Sponsored links"

Η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη επεσήμανε ότι «η σημερινή ενημερωτική συνάντηση στόχευε στην ανάδειξη της φιλοσοφίας και των βασικών σημείων των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων δίνοντας  σαφείς κατευθύνσεις για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι συνεργασίες, να καταρτιστούν οι στρατηγικές και τα προγράμματα δράσεις που θα υποβληθούν για έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή. Τα έργα που θα προβλεφθούν  αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας ,στην ορθολογική  διαχείριση των φυσικών πόρων, στη βελτίωση της  ελκυστικότητας των οικισμών,  στη βελτίωση της προσβασιμότητας χώρων  υψηλού πολιτιστικού και φυσιολατρικού  ενδιαφέροντος, στη διαχείριση κινδύνων κλπ.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today