23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ετοιμάζουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη μοναδικής ομορφιάς και παρθένα Τριόπετρα

Ημερομηνία:

Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 13 χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα. Είναι επισκέψιμη με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου από τα Ακούμια (ή κι από τα Σαχτούρια). Βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι του μεγάλου παραλιακού μετώπου που οι ντόπιοι ονομάζουν Ακουμιανή Γιαλιά, καθώς η περιοχή της Τριόπετρας ανήκει στην περιφέρεια του χωριού Ακούμια. Εδώ είχαν τα κτήματα και τους ελαιώνες τους οι Ακουμιανοί, οι οποίοι είχαν κτίσει μικρές αγροικίες για να περνούν την νύχτα τους μακριά από χωριό.

Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή. Η πρώτη παραλία, η Μικρή Τριόπετρα ή “στου Κουμάντω“, σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, σε ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Νότια της παραλίας υπάρχει ένα μικρό λιμάνι και λίγο πιο πέρα εκβάλει ο Ακουμιανός Ποταμός, ο οποίος χωρίζει την Τριόπετρα από τους μοναδικούς Αμμόλοφους του Αγίου Παύλου. Στην παραλία υπάρχουν μερικά δωμάτια και ταβερνούλες, ενώ προσφέρονται και ομπρέλες. Περίπου 1 χλμ βορειοανατολικά της παραλίας βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, κτισμένο σε υψόμετρο 85μ, με υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή.

Είναι μία περιοχή πανέμορφη, χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης, παρθένα. Όλα αυτά σύντομα θα αλλάξουν, με τις ευλογίες και του με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τις τουριστικές τους επενδύσεις που σχεδιάζουν στο Ρέθυμνο, είχαν το απόγευμα στην Περιφέρεια οι εκπρόσωποι δύο κορυφαίων διεθνώς επενδυτικών ομίλων. Του Ομίλου «Φωτιάδη» και του Ομίλου «Alsuwaiket Group» από τη Σαουδική Αραβία αντίστοιχα.

Πρόκειται για δύο όμορες επενδύσεις που θα γίνουν στην περιοχή της Τριόπετρας για τις οποίες ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη, ο εκπρόσωπος του Ομίλου «Φωτιάδη», Παύλος Φωτιάδης και ο εκπρόσωπος του Σαουδαραβικού επενδυτικού Ομίλου Abdullah Alsuwaiket, συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των επενδυτικών ομίλων και τους συνεργάτες τους, τους συνεχάρη που επενδύουν στο νησί, ενώ τόνισε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε όλες τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα του τουρισμού, ενισχύουν την Κρήτη, την οικονομία της και δίνουν νέες θέσεις εργασίας.

Από τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Δήμαρχου Ρεθύμνου με τους εκπρόσωπους των εταιρειών

Η Περιφέρεια, σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης, προωθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και εγκρίνει κάθε επένδυση που είναι φιλική στο περιβάλλον και ακολουθεί το βιώσιμο χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, αναβαθμίζοντας τις τουριστικές υποδομές και ενισχύοντας την οικονομία και την απασχόληση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...