15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση στο ΜΑΙΧ για το ερευνητικό έργο βιολογικής και συμβατικής ελαιοκαλλιέργειας ποικιλίας κορωνέικης

Ημερομηνία:

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου συνάντηση, στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «Βιολογική και Συμβατική ελαιοκαλλιέργεια ποικιλίας Κορωνέικης στην Περιφέρεια Κρήτης. Μελέτη αξιολόγησης με βάση το κόστος παραγωγής» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης (2020-2021) και υλοποιείται από το ΜΑΙΧ.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας εγκατάστασης μετεωρολογικού σταθμού στο Καστέλι Χανίων, στα πλαίσια υλοποίησης του ερευνητικού έργου.Τα αποτελέσματα του έργου δύναται να συμβάλλουν στην στροφή των ελαιοκαλλιεργητών προς τη βιολογική γεωργία, αλλά και στην προώθηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας καθώς και στην ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Στη συνάντηση παραυρεύθηκαν ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΜΑΙΧ μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας, ο Διεθυντής του ΜΑΙΧ Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης, ερευνητές του Ινστιτούτου καθώς και ο ελαιοκαλλιεργητής από το Καστέλι κ. Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, βραβευμένοςαγρότης της χρονιάς 2017 σε εθνικό επίπεδο και 6ος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις καινοτόμες τεχνικές και φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθεί.

Σε συνέχεια της συνάντησης, ο κ. Μανώλης Λέκκας πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στους πειραματικούς αγρούς που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ερευνητικού έργου. Μελετάται η δυνατότητα εγκατάστασης μετεωρολογικού σταθμού που θα φέρει πλήρες σετ οργάνων και θα έχει τη δυνατότητα αντικειμενικών καταγραφών δεδομένων που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς του ερευνητικού έργου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ