15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνέλευση Ανυπόταχτης Κρήτης την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Η Ανυπόταχτη Κρήτη θα πραγματοποιήσει συνέλευση την Κυριακή 10 Νοέμβρη και ώρα 12:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου (Γιαμπουδάκη 12).

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Παραμένοντας πιστοί στις διακηρύξεις μας, δεν συμβιβαζόμαστε στην παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά επιδιώκουμε μέσα από δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες να οργανώσουμε την παρέμβαση τόσο μέσα αλλά κυρίως έξω από αυτό.

Μετά και το πέρας των περιφερειακών και των εθνικών εκλογών, η επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την ειρήνη στην περιοχή είναι ολομέτωπη. Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της ΝΔ, από τη μία μεριά,πέρασε αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, απαγορεύει τις απεργίες και φακελώνει τους εργαζόμενους συνδικαλιστές.

Από την άλλη, πέρασε κι επίσημα από τη Βουλή ησυμφωνία με ενεργειακούς κολοσσούς (Total, ExxonMobil) για εξορύξεις υδρογονανθράκων θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον, όσο και την ειρήνη στην περιοχή και ειδικά στη Κρήτη. Παράλληλα, το νησί μας εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο της καταστροφικής επέλασης του κεφαλαίου έχοντας μετατραπεί σε «γαλέρα» εργαζομένων στον τουρισμό (κι όχι μόνο), ενώ η καταστροφή του περιβάλλοντος και η μη αναστρέψιμη αλλοίωση του νησιού με φαραωνικά έργα, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, συνεχίζεται.

Με κύριο μέτωπο για το επόμενο διάστημα τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του νησιού, τους νέους και τις νέες, στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των τοπικών κινημάτων να παραβρεθούν στη συνέλευση, ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα των αγώνων στο νησί.

Οι λαϊκές ανάγκες θα μπουν σφήνα στα σχέδια τους!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...