23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνέντευξη Λιγνάδη στο MEGA: Δεν εξαπάτησα κανέναν, είμαι μόνος στη δίνη ενός λαϊκού δικαστηρίου

Ημερομηνία:

Τη δική του απάντηση σε όλα όσα τον κατηγορούν τις τελευταίες εβδομάδες έδωσε, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε ηπιότερους τόνους από την πρώτη του αντίδραση στις δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη, ο κ. Λιγνάδης απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού πως «μια επικινδυνότητα ούτε προδικάζεται, ούτε προκρίνεται. Την αποφασίζουν το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα» για να συμπληρώσει πως «το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα».

Παράλληλα, επέμεινε στην αρχική του υπεράσπιση, πως μέχρι στιγμή δεν έχει στα χέρια του καμία κατηγορία.

«Έχω όλο αυτό τον κυκλώνα από φήμες, λεγόμενα που λέγονται και που μου προσάπτονται σχεδόν από μια ολόκληρη χώρα στα media και στον τύπο. Αυτό έχω να πω και βρίσκομαι στη δίνη ενός ας το πούμε ενός λαϊκού δικαστηρίου χωρίς ακόμα να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου και παλεύω με αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι μόνος μου – Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη»

Παράλληλα, ερωτηθείς για την επόμενη αντίδρασή του, απάντησε πως θα κινηθεί νομικά, ενώ εξέφρασε πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Θα κινηθώ ανάλογα με αυτό που θα πάρω στα χέρια μου. Να ξέρω τι έχω απέναντι μου και θα προσπαθήσω πάντοτε μέσα σε θεσμικά πλαίσια, με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και με όση ψυχραιμία μπορώ να διαθέσω» τόνισε.

«Φυσικά έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη. Φυσικά. Εννοείται όταν λέω λαϊκό δικαστήριο εννοώ ότι ακούω και εγώ πράγματα, διαβάζω πράγματα με ενημερώνουνε για πράγματα που δεν το πίστευα ποτέ ότι θα τα ακούσω και αυτό φτιάχνει ένα κλίμα, ξέρετε και ένα κλίμα τεράστιο απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ουσιαστικά μόνος του. Εγώ δεν έχω μια στρατιά από πίσω μου» είπε.

«Δεσμεύομαι στο εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα»

Τέλος, είπε πως αυτή τη στιγμή «δεν θέλω να πω ούτε τα συναισθήματα μου, ούτε να αδικήσω κανέναν, ούτε να κάνω καμία ανάλυση, καμία κριτική», ωστόσο δεσμεύτηκε πως «στο πολύ εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα».

«Ακούστε δεν θέλω ούτε να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως δεν θέλω να κρίνω κανέναν έτσι και εγώ δεν πρέπει να κρίνομαι. Καταλάβατε ο καθένας ας κρίνεται από τα αρμόδια όργανα και τους αρμόδιους φορείς. Δεν θέλω να πω ούτε τα συναισθήματα μου, ούτε να αδικήσω κανέναν, ούτε να κάνω καμία ανάλυση, καμία κριτική. Τίποτα. Τίποτα. Ας περιοριστούμε σε αυτές τις απαντήσεις μου και δεσμεύομαι στο πολύ εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα» κατέληξε.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο MEGA:

Σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού σας χαρακτήρισε επικίνδυνο άνθρωπο και δήλωσε μάλιστα ότι την εξαπατήσατε με βαθιά υποκριτική τέχνη, προσπαθώντας να την πείσετε ότι δεν είχατε καμία σχέση για όλα αυτά που σας κατηγορούν. Θα θέλαμε την δική σας απάντηση κύριε Λιγνάδη:

Εάν πραγματικά η Υπουργός Πολιτισμού έκανε αυτήν τη διατύπωση για εμένα, έχω να απαντήσω πως την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου στη ζωή του, πολλω δε μάλλον στην δουλειά του, δηλαδή στη δουλειά που μου είχε ανατεθεί νομίζω πως πρέπει να την κρίνουνε τα ανάλογα θεσμικά όργανα. Μια επικινδυνότητα ούτε προδικάζεται, ούτε προκρίνεται. Την αποφασίζουν το εάν κάποιος είναι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι, το αποφασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Περιορίζομαι σε αυτό. Τώρα στο θέμα της εξαπάτησης δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γίνει κάποια τέτοια εξαπάτηση. Μου είπατε εσείς ότι υπήρξαν κάποιες κατηγορίες. Μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν έχω στα χέρια μου καμία κατηγορία. Έχω όλο αυτό τον κυκλώνα από φήμες, λεγόμενα που λέγονται και που μου προσάπτονται σχεδόν από μια ολόκληρη χώρα στα media και στον τύπο. Αυτό έχω να πω και βρίσκομαι στη δίνη ενός ας το πούμε ενός λαϊκού δικαστηρίου χωρίς ακόμα να έχω κάτι χειροπιαστό στα χέρια μου και παλεύω με αυτό. Δεν νομίζω πως εξαπάτησα κανέναν και επίσης εντάξει η δουλειά μου αυτόν τον ενάμισι χρόνο στο Εθνικό ας κριθεί από την ιστορία. Αυτό θα ήθελα να πω.

"google ad"

Πως σκέφτεστε πλέον να αντιμετωπίσετε τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εις βάρος σας για συγκεκριμένα βαριά αδικήματα. Έχουν βάσει οι καταγγελίες; Ποια είναι η δική σας αλήθεια;

Θα κινηθώ ανάλογα με αυτό που θα πάρω στα χέρια μου. Να ξέρω τι έχω απέναντι μου και θα προσπαθήσω πάντοτε μέσα σε θεσμικά πλαίσια, με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια και με όση ψυχραιμία μπορώ να διαθέσω.

Έχετε τελικά εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη;

Φυσικά όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη. Φυσικά. Εννοείται όταν λέω λαϊκό δικαστήριο εννοώ ότι ακούω και εγώ πράγματα, διαβάζω πράγματα με ενημερώνουνε για πράγματα που δεν το πίστευα ποτέ ότι θα τα ακούσω και αυτό φτιάχνει ένα κλίμα, ξέρετε και ένα κλίμα τεράστιο απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ουσιαστικά μόνος του. Εγώ δεν έχω μια στρατιά από πίσω μου.

Αυτό το λαϊκό δικαστήριο που λέτε είναι και αυτό που σας στενοχωρεί περισσότερο αυτή τη στιγμή;

Ακούστε δεν θέλω ούτε να κρίνω κανέναν αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως δεν θέλω να κρίνω κανέναν έτσι και εγώ δεν πρέπει να κρίνομαι. Καταλάβατε ο καθένας ας κρίνεται από τα αρμόδια όργανα και τους αρμόδιους φορείς. Δεν θέλω να πω ούτε τα συναισθήματα μου, ούτε να αδικήσω κανέναν, ούτε να κάνω καμία ανάλυση, καμία κριτική. Τίποτα. Τίποτα. Ας περιοριστούμε σε αυτές τις απαντήσεις μου και δεσμεύομαι στο πολύ εγγύς μέλλον θα βγω να πω περισσότερα.

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...