17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνέντευξη Μάνιας Μπίκοφ: “Η σεξουαλική παρενόχληση σε κάνει να μην εμπιστεύεσαι τους άλλους ανθρώπους, να φοβάσαι, να στρεσάρεσαι στην επαφή. Να μιλήσουν” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από αθλητίατρο πριν 30 χρόνια, τα συναισθήματα που ένιωσε, ο τρόπος που το αντιμετώπισε, τι θα του έλεγε αν τον έβλεπε ξανά, η εμπιστοσύνη που κλονίστηκε ακόμα και σε γιατρούς, το μήνυμα σε όσους ανθρώπους έχουν υποστεί κάτι ανάλογο. Η πρώην διεθνής πολίστρια και ναυαγοσώστρια στα Χανιά, Μάνια Μπίκοφ, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο SPORT24.

Η Μάνια Μπίκοφ βγήκε μπροστά μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΙΟ το 1998.

Η πρώην διεθνής πολίστρια, Μάνια Μπίκοφ, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο SPORT24, μιλάει για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από αθλητίατρο πριν 30 χρόνια.

Πώς το αντιμετώπισε, τι συναισθήματα της δημιουργήθηκαν, η απόφασή της να το δημοσιοποιήσει μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει σε έχουν βιώσει κάτι ανάλογο και διστάζουν να το αποκαλύψουν; Ξεκάθαρο:

“Είτε κοπέλα, είτε αγόρι, γιατί είναι σημαντικο να το πούμε αυτό, η παρενόχληση δε γνωρίζει φύλλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρατάνε μέσα τους. Κι αν νοιώθουν ότι μέσα στο περιβαλλον τους ντρέπονται – γιατι αυτό σε κρατάει πίσω, η ντροπή – ας μιλήσουν ανώνυμα σε μια από αυτές τις γραμμές που υπάρχουν, θα τους κάνει να νοιώσουν πιο δυνατοί. Εμένα αυτό το “ελαφρύ” περιστατικό που μου έχει συμβεί – τελικά ήταν αρκετά βαρύ, απλά εγώ δεν το είχα αξιολογήσει όπως έπρεπε, μιλώντας αυτές τις μέρες συνεχώς γι’ αυτό σβήνεται σιγά – σιγά. Νομίζω ότι όσο το κρατάς μέσα σου το αφήνεις και σε χειραγωγεί το ιδιο το γεγονός. Σε κάνει να μην εμπιστεύεσαι τους άλλους ανθρώπους, να φοβάσαι, να στρεσάρεσαι στην επαφή. Να το πουν, να ζητήσουν βοήθεια. Θα νοιώσουν ότι ξαλαφρώνουν και θα βγουν πιο δυνατοί. Και μετά κάθε ιστορία που ακούγεται, κάποιος άλλος άνθρωπος ταυτίζεται. Κι αυτό είναι μια ωραία αλυσίδα να συνεχιστεί. Ελπίζω πραγματικά να ξεκινήσει κάτι καλό.”

Δείτε τη συνέντευξη:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MkisiGZOuiw”]

SPORT 24

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...