Συνέντευξη τύπου Πρωτοβουλίας Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος”: Μπαίνουμε σε μία περίοδο κρίσης και αστάθειας στο Δήμο Χανίων – Εικόνα διάλυσης στη δημοτική αρχή

Κανένα σχόλιο

Συνέντευξη τύπου έδωσε η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος” με αφορμή  και τις εκλογές που έγιναν στο Δ.Σ. την προηγούμενη Κυριακή για την αλλαγή των εκπροσώπων των παρατάξεων στις δημοτικές επιτροπές.

Στη συνέντευξη τύπου έγινε η εκτίμηση ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο κρίσης και αστάθειας στο Δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη επικρατεί μια εικόνα διάλυσης στη δημοτική αρχή, και στο άμεσο μέλλον δεν θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις που να στηρίζονται από τα μέλη της, “όπως περίπου συνέβη και τους τελευταίους μήνες της θητείας της παράταξης Σκουλάκη”.

"Sponsored links"

“Η τακτική που ακολούθησε προεκλογικά ο Βάμβουκας, να χρησιμοποιήσει μεταγραφές γνωστής παραγοντίστικης τακτικής, έχουν το εξής χαρακτηριστικό γνώρισμα: Χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον με στόχο ο ένας να γίνει δήμαρχος και ο άλλος να πάρει κάποιο πόστο ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή. Αν ο κύριος στόχος τέτοιων πρακτικών είναι η εξουσία, τότε προφανώς το μόνιμο θύμα θα είναι ο Δήμος και τα προβλήματα των δημοτών.”, ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου.

Διαβάστε τι αναφέρθηκε αναλυτικά:

Είναι γνωστό ότι, ως αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων (ΔΣ): με 9 μέλη η πρώτη (επικεφαλής Σκουλάκης), με 5 μέλη η δεύτερη (επικεφαλής Παπαδογιάννης) με 4 η τρίτη (επικεφαλής Σαρρής) και από 1 η τέταρτη (επικεφαλής Παπαντωνάκης) και πέμπτη (επικεφαλής Ρίζος). Στις εκλογές που έγιναν στο ΔΣ την προηγούμενη Κυριακή για την αλλαγή των εκπροσώπων των παρατάξεων στις δημοτικές επιτροπές, οι παρατάξεις των Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, με απόλυτα δική τους ευθύνη, απέκλεισαν από τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την τρίτη παράταξη και επέλεξαν την τέταρτη, γεγονός που προφανώς δεν οφείλεται σε δημοκρατική ευαισθησία και αντίληψη αναλογικής εκπροσώπησης, άλλωστε αποτελεί τακτική που επαναλήφθηκε και στην αντίστοιχη εκλογή πριν από δυόμιση χρόνια.

Το να αποκλείουν, όμως, την Πρωτοβουλία Πολιτών και από τα αναπληρωματικά μέλη -θέση που κατείχαμε μέχρι σήμερα-, αυτό σημαίνει ότι η παράταξή μας ενόχλησε με τη στάση της τις δύο παρατάξεις που έχουν ασκήσει εξουσία στο Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, όπως ενόχλησε και αρκετά μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας. Οι μάσκες όμως πέφτουν και αποκαλύπτεται το μέγεθος της υποκρισίας, όταν στις 63 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που έγιναν από 1-1-2016 έως 28-2-2017 τα δύο μέλη της παράταξης Σκουλάκη απουσίαζαν από τις 55, ενώ η παράταξη Παπαδογιάννη απουσίαζε από τις 35. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, εμείς, από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους, απουσιάσαμε 8 φορές , ενώ από τις 55 παρουσίες στις 19 ήμασταν οι μοναδικοί εκπρόσωποι της μειοψηφίας.

Παράλληλα, στο χρονικό διάστημα των δυόμιση χρόνων, ο αναπληρωματικός της παράταξης Σκουλάκη ήρθε 2 φορές, όταν, όλως τυχαίως, συζητούσαμε θέμα που αφορούσε τον εργολάβο σάρωσης, ενώ ο αναπληρωματικός της παράταξης Παπαδογιάννη εμφανίστηκε 1 φορά, και συγκεκριμένα όταν συζητάγαμε το θέμα της παραχώρησης ομπρελοκαθισμάτων και αναψυκτηρίων στις παραλίες του Δήμου.

Άραγε στη συνεδρίαση της προηγούμενης Κυριακής, η παράταξη Σκουλάκη επέλεξε να έχει δύο αναπληρωματικά μέλη, αντί του ενός που είχε το προηγούμενο διάστημα, και το πέτυχε με τις ψήφους της παράταξης Παπαδογιάννη, διότι κρίνουν ότι με αυτό τον τρόπο η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει παραγωγικότερη σε αποφάσεις που αφορούν το κοινό συμφέρον και όχι με στόχο να θέσουν την Πρωτοβουλία Πολιτών εκτός; Ενημερώνουμε τους δημότες όχι για να κάνουμε τους απουσιολόγους ούτε προφανώς επειδή αιφνιδιαστήκαμε με τη στάση τους. Δεν είμαστε αφελείς ούτε πέσαμε από τα σύννεφα. Απλά είναι διαφορετικό να μιλάς γενικά για παραγοντισμό, πελατειακές σχέσεις και ημετεροκρατία, και να μοιάζει σαν να έχεις ένα ξύλινο και μονότονο καταγγελτικό λόγο στο ΔΣ, και διαφορετικό να μιλάς με συγκεκριμένα στοιχεία που στην κρίσιμη ψηφοφορία αποδεικνύουν αυτή την τακτική. Πίσω από τα μεγαλόσχημα λόγια και τις δήθεν μεταξύ τους διαφορές, συστρατεύονται σε κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τα οξυμμένα προβλήματα της κοινωνίας. Είναι τυχαίο που είχαν ίδια θέση σε ζητήματα όπως η φωτογραφική διάταξη στην προκήρυξη της εργολαβίας σάρωσης, το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων και τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, στο ζήτημα του Ψυχιατρείου και το προσφυγικό, στο θέμα της ακτής Παπανικολή στη Νέα Χώρα, στο ζήτημα των πλειστηριασμών για τα ομπρελοκαθίσμα και τις καντίνες στις παραλίες του Δήμου, στην πρόταση για δημιουργία δεξαμενών καυσίμων στο Πλατάνι, στα θέματα που αφορούν τους αστέγους και τη σχέση του Δήμου με τις δομές αλληλεγγύης της πόλης;

Τα δυόμιση αυτά χρόνια σταδιακά αποκαλύφθηκε στο ΔΣ ότι ο παραγοντισμός δεν περιορίζεται σε μία παράταξη αλλά είναι διαπαραταξιακή οντότητα που αιωρείται μεταξύ των παρατάξεων Σκουλάκη και Παπαδογιάννη και επεκτείνεται σε αρκετά μέλη της παράταξης του δημάρχου, μαζεύει τα μπογαλάκια της όταν χάνει θέσεις ευθύνης στο δημοτικό σχήμα και την προεκλογική περίοδο, όταν η βάρκα που επέπλεαν αρχίζει να βουλιάζει κάτω από το βάρος των προβλημάτων, βρίσκει καταφύγιο και θέσεις σε νέο δημοτικό σχήμα που θα δημιουργηθεί για να λύσει τα προβλήματα που οι πολιτικές που υπηρέτησαν δημιούργησαν.

Εκτιμούμε ότι στο προσεχές μέλλον μπαίνουμε σε μια περίοδο κρίσης και αστάθειας στο Δήμο Χανίων, με μια εικόνα διάλυσης να επικρατεί στη δημοτική αρχή, αφού δεν θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις που να στηρίζονται από τα μέλη της, όπως περίπου συνέβη και τους τελευταίους μήνες της θητείας της παράταξης Σκουλάκη. Η τακτική που ακολούθησε προεκλογικά ο Βάμβουκας, να χρησιμοποιήσει μεταγραφές γνωστής παραγοντίστικης τακτικής, έχουν το εξής χαρακτηριστικό γνώρισμα: Χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον με στόχο ο ένας να γίνει δήμαρχος και ο άλλος να πάρει κάποιο πόστο ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή. Αν ο κύριος στόχος τέτοιων πρακτικών είναι η εξουσία, τότε προφανώς το μόνιμο θύμα θα είναι ο Δήμος και τα προβλήματα των δημοτών.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today