16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνέρχεται η μικρή Μαρία – Γιγαντώνεται η πρωτοβουλία “Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης” και προτείνει λύσεις

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η μικρή Μαρία, η κόρη της Φωτεινής και του Κώστα που πέθαναν στο τροχαίο στο Φόδελε Ηρακλείου, ακόμα νοσηλεύεται στο ΠΕΠΑΓΝΗ υπό την επίβληψη ψυχολόγων. Όμως, σιγά – σιγά συνέρχεται. Χθες, είδε τον παππού και τη γιαγιά του, τους αναγνώρισε και για πρώτη φορά σηκώθηκε στα πόδια της και περπάτησε. Η διαδικασία δε θα είναι εύκολη ούτε γρήγορη μιας και το ψυχολογικό τραύμα είναι ισχυρό, όμως η μικρή Μαρία δείχνει χαρακτήρα και όλοι ελπίζουν ότι πέρα από τις σωματικές πληγές, γρήγορα θα ανταπεξέλθει και στα ισχυρά ψυχολογικά τραύματα που δέχθηκε.

 

Την ίδια στιγμή η πρωτοβουλία στο facebook για το “Μεσαίο Διάζωμα Κρήτης“, η οποία ξεκίνησε και με αφορμή το τραγικό τροχαίο στο Φόδελε, μέσα σε μία ημέρα έχει ξεπεράσει τα 3.200 likes.

Μάλιστα, ήδη ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης, προχωρά σε συναντήσεις με φορείς, ως εκπρόσωπος της κίνησης ενώ διερευνά τα κόστη τοποθέτησης μεσαίου στηθαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση το κόστος δεν είναι μεγάλο, αφού δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ ανά μέτρο. Τη συγκεκριμένη τιμή έδωσε η Αννα Βουλγαριδου Διευθυντρια της Make road safe hellas. “Tο ποσο ειναι προϋπολογισμένο απο τις μετρησεις RAP που εκανε η συγκεκριμενη οργανωση με ληψεις φωτογραφιων ανα 100 μετρα, και επιβεβαιωμένο απο Συγκοινωνιολόγους που δουλεψαν στο εργο”.

Τη σκυτάλη για το συγκεκριμένο θέμα παίρνει και ο Γιάννης Λιονάκης πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, ΕΣΥΠΡΟΤΑ ο οποίος σημειώνει:

“Το Καλωδιωτό στηθαίο σε συνδιασμό με οδό διατομής 2+1 όπως λέγεται, δηλαδή με τρεις συνεχείς λωρίδες κυκλοφορίας, με εναλλασσόμενη διάθεση μεσαίας λωρίδας στις δύο κατευθύνσεις για προσπέρασμα, απαιτεί πλάτος οδοστρώματος 11-14 μέτρα.

Να μια γρήγορη και ασφαλέστατη λύση! Η εξαιρετική διαδυκτιακή πρωτοβουλία, “Μεσαίο διάζωμα Κρήτης”, και όποια άλλη συνεισφέρει στο διάλογο και στην “πίεση” για λύσεις πρέπει να πλαισιωθεί. Κάι πάντως χώρες όπως η Σουηδία, η Μ.Βρετανία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία, ο Καναδάς κ.λπ δεν είναι ηλίθιες που κατέφυγαν σε τέτοιες λύσεις.

Και αν δεν φτάνουν πάλι τα λεφτά ας το κάνουμε εκεί που ξέρουμε πως σκοτώνεται ο κόσμος. Και ξέρουμε πια καλά πού. Ωστόσο ο στόχος παραμένει πάντα ένας σύγχρονος άξονας,που θα προσφέρει ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Οι υπεύθυνοι να δράσουν ΤΩΡΑ. Τον δικαιούμαστε. Να σταματήσουμε το κακό. Επιτέλους να σταματήσουμε να είμαστε κατώτεροι των Συνελλήνων μας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ