Συναντήθηκε ο Βάμβουκας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας για τα σκιάδια – Υποσχέθηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα

Κανένα σχόλιο

Σε πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 12/12/2017, η συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και των Βουλευτών Χανίων ή εκπροσώπων τους με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιό, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για το ζήτημα, που έχει προκύψει με το άρθρο 96 του πρόσφατα ψηφισμένου Ν.4504/29-11-2017 αναφορικά με τις κατασκευές εντός χερσαίας λιμενικής ζώνης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι το πρόβλημα, που προέκυψε με τα Χανιά, δεν ήταν σε γνώση του Υπουργείου, όταν προώθησε προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα, που προκλήθηκε.

Επίσης, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι η πολιτική βούληση, που εκφράζεται μέσα από το συγκεκριμένο Νόμο, είναι να μπει ένα τέρμα στο χάος, που επικρατεί στις χερσαίες λιμενικές ζώνες με τις αυθαίρετες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Υφυπουργός το Υπουργείο βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τον Δήμο Χανίων, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, που προέκυψε στη διαδικασία αντικατάστασης των σκιαδίων στον Ενετικό Λιμένα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βούληση να ρυθμιστούν οποιαδήποτε ζητήματα προκύπτουν στην εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε την ικανοποίησή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, καθώς, όπως επεσήμανε, διαπίστωσε τη βούληση για την επίλυση του ζητήματος, που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου, με τον οποίο αναστέλλεται η διαδικασία αφαίρεσης αυθαίρετων κατασκευών στο Ενετικό Λιμάνι. “ Ως δημοτική αρχή θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τους τέσσερις Βουλευτές του Νομού, ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες, που θα επιλύσουν το θέμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε “σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να βάλουμε επιτέλους τάξη και να αναβαθμίσουμε το Ενετικό Λιμάνι”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις