“Συναυλία για την Ειρήνη” στο Ηράκλειο με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων

Κανένα σχόλιο

“Συναυλία για την Ειρήνη” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στη Λότζια στο Ηράκλειο με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Σαν τον κλέφτη, η κυβέρνηση έφερε για κύρωση στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων τις παραμονές Χριστουγέννων.

"Sponsored links"

Η Συμφωνία, έργο των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο αλλά και σε στόχο επιθέσεων.

 • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας, που έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο στις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
 • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών τις βάσεις που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση (μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λάρισα, ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει «απόβαση» στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ).
 • Είναι οικονομικά ζημιογόνα για τη χώρα μας, όπως γράφει η συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με τη Συμφωνία, προσπαθούν να καλλιεργήσουν έναν επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο, όπου οι χώρες αυτές:

 • αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο
 • δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο
 • θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά τις υπογραφές για τον αγωγό East Med, αποδεικνύουν πως τα σχήματα που στήνονται με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο ή άλλα κράτη, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Γαλλίας, μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τον ελληνικό λαό. Την ίδια ώρα που μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εξασφαλίζουν ακόμη περισσότερα κέρδη γίνονται θρύψαλα οι ισχυρισμοί περί προστασίας της ασφάλειας της χώρας μας.

Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας!

 • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
 • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
 • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Επιτροπή Αγώνα Ηρακλείου

Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις