Συναυλίες και μουσικό σεμινάριο από το κουαρτέτο «Evenos»

Κανένα σχόλιο

Στις πόλεις της Κρήτης περιοδεύει το κουαρτέτο εγχόρδων «Evenos» που έχει έδρα τη Γερμανία.  Ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου είναι ο κρητικής καταγωγής βιολιστής Γιάννης Πετράκης. Εκτός από τις συναυλίες σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά το κουαρτέτο διοργανώνει σεμινάριο μουσικής δωματίου και ορχήστρας για νέους μουσικούς.

Το κουαρτέτο Evenos ιδρύθηκε το 2013 από τέσσερις νέους μουσικούς αποφοίτους ανωτάτων μουσικών Ακαδημιών της Γερμανίας (Έσσεν και Κολωνίας) και έχει έδρα του την Γερμανία. Από τότε το σύνολο έχει διακριθεί δύο φορές με το πρώτο βραβείο: στο διεθνή διαγωνισμό στην Βαρκελώνη «Paper de Musica», το 2015, τον οποίο ακολούθησε σειρά συναυλιών σε όλη την Ισπανία και στο διαγωνισμό του ιδρύματος Köhler Osbahr, στο Duisburg της Γερμανίας, το 2016. Στο πλαίσιο προγράμματος ανάδειξης ανερχόμενων καλλιτεχνών εμφανίστηκε ζωντανά το 2014 στη Γερμανική Ραδιοφωνία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ συμπράττοντας με διακεκριμένους μουσικούς, όπως: ο Claudio Bohorquez, Garreth Lubbe, Julian Arp, Ewa Kupiec κ.α.. Το κουαρτέτο είναι τα τελευταία δύο χρόνια υπότροφο του ιδρύματος Villa Musica του κρατιδίου Rheinland Pfalz της Γερμανίας. Από το 2015 τα μέλη του κουαρτέτου συμμετέχουν μόνιμα στη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα «KlangVerwaltung»,  περιοδεύοντας σε όλη την Ευρώπη, στη βόρεια και νότια Αμερική και στην Ασία. Επίσης αυτή την περίοδο τα μέλη του κουαρτέτου ολοκληρώνουν τις ανώτατες σπουδές «Konzertexamen» μουσικής δωματίου ως σταθερό κουαρτέτο, με επιβλέποντα  καθηγητή τον διακεκριμένο βιολιστή Andreas Reiner (πρώτο βιολί του διάσημου κουαρτέτου εγχόρδων Rosamunde) στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Έσσεν.

Το σχήμα εμφανίζεται συχνά σε όλη την Γερμανία αποσπώντας θερμότατες κριτικές. Το Μάρτη του 2017 το κουαρτέτο συνεργάστηκε με τον Γιάννη Χαρούλη στο Konzerthaus του Βερολίνου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του καλλιτέχνη. Συμμετείχε επίσης στο διεθνές φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Σερβίας. Το καλοκαίρι του 2017 το κουαρτέτο θα συμμετάσχει στο διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Stelenbosch της Νότιας Αφρικής.

"Sponsored links"

Ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου είναι ο κρητικής καταγωγής Γιάννης Πετράκης, διπλωματούχος βιολιού από το δημοτικό ωδείο του Ρεθύμνου, ήδη σε ηλικία 18 χρονών, ο οποίος από τότε βρίσκεται στην Γερμανία, όπου έχει ολοκληρώσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής στο σολιστικό, παιδαγωγικό, ορχηστρικό και τμήμα μουσικής δωματίου. Ο Γιάννης Πετράκης, με καταγωγή από το Ρέθυμνο και την Βιάννο, είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης», γιος του ιδρυτή της Σάββα Πετράκη, και σημειώνει εντονότατη πολιτιστική δράση στο νησί μας.

Εμφανίσεις στην Κρήτη

Κουαρτέτο εγχόρδων Evenos

Φέτος το κουαρτέτο περιοδεύει για τρίτη φορά στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, ενώ παράλληλα συνεχίζει την εκπαιδευτική του δράση, διοργανώνοντας σε συνεργασία με την Δη.Κ.Ε.Η. σεμινάριο μουσικής δωματίου και ορχήστρας για νέους μουσικούς, στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, από 20-23 Απριλίου. Στο σεμινάριο νέοι μαθητές εγχόρδων οργάνων από όλη την Κρήτη θα διδαχτούν σε σύνολα μουσικής δωματίου, τρίο και κουαρτέτο εγχόρδων, κομμάτια από την μπαρόκ έως και τη σύγχρονη εποχή, καθώς επίσης θα δημιουργηθεί ορχήστρα εγχόρδων υπό την καθοδήγηση των τεσσάρων μουσικών.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία των συμμετεχόντων με τη σύμπραξη του κουαρτέτου, στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Ηρακλείου στις 23 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι Δωρεάν.

Τα μέλη του κουαρτέτου είναι οι:

Βιολιά: Ivan Knezevic (Σερβία), Γιάννης Πετράκης (Ελλάδα)
Βιόλα: Οδυσσέας Λάβαρης (Ελλάδα)
Τσέλο: Mathieu Jocque (Βέλγιο)

Συναυλίες

Ρεπερτόριο συναυλιών

Α‘ Μέρος
Dimitri Schostakovich: Κουαρτέτο εγχόρδων Αριθμός 3 σε Φα ματζόρε
1.    Allegretto
2.    Moderato con moto
3.    Allegro non troppo
4.    Adagio –
5.    Moderato
Β` Μέρος
Franz Schubert: Κουαρτέτο εγχόρδων Αριθμός 15 “Ο Θάνατος και η κόρη” σε Ρε μινόρε.
1.    Allegro
2.    Andante con moto
3.    Scherzo. Allegro molto
4.    Presto

"Sponsored links"

Ηράκλειο

Τετάρτη 19 Απριλίου, Συναυλία του Κουαρτέτου «EVENOS», ώρα 9 μ.μ., στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου
Οργάνωση: Δη.Κ.Ε.Η..

Στην εμφάνιση του κουαρτέτου στο Ηράκλειο θα συμμετάσχει φιλικά ο Γιάννης Χαρούλης, με τρία τραγούδια από την πρόσφατη συνεργασία του με το κουαρτέτο στο Βερολίνο .

Εισιτήρια: 10€ και 5€ για μαθητές και φοιτητές

Ρέθυμνο

21 Απριλίου, 9 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου( Γιαλιτζέ Τζαμί)
Εισιτήρια: 5€ προπώληση (βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης),  6€ στην είσοδο.
Οργάνωση: Σύνδεσμος διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου

Ηράκλειο

23 Απριλίου, 20.00, συναυλία συμμετεχόντων του σεμιναρίου με τη σύμπραξη του κουαρτέτου, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ελεύθερη είσοδος Οργάνωση: Δη.Κ.Ε.Η..

Χανιά 

24 Απριλίου, 9 μ.μ., στο ΚΑΜ (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου)

Ελεύθερη είσοδος.  Οργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ

Ιστοσελίδα www.evenosquartet.com
Facebook: Evenos String Quartet
Φωτογραφίες: Ulrike von Loeper

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις