16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τη ρατσιστική επίθεση στη δομή ασυνόδευτων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Ένας 38χρονος άνδρας και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν ως δύο από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά την χθεσινή επίθεση με τραυματίστηκαν τέσσερα ανήλικα, ενώ προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί κάποιος άλλος από τους δέκα περίπου δράστες, που επιτέθηκαν οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια.

Όπως μεταδίδει το voria.gr, ένας 38χρονος άνδρας και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν ως δύο από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου. Οι δύο δράστες, μάλιστα, υπέβαλαν μάλιστα μήνυση κατά ενός 15χρονου Σύρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα τόσο ο 15χρονος όσο και ο 14χρονος κατηγορούμενος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο 38χρονος άνδρας κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μέσα στη μέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κάποιος άλλος από τους δέκα περίπου δράστες, που επιτέθηκαν οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν «ρατσιστικά» -όπως τα χαρακτήρισε- συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα. «Θα προβούμε άμεσά σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δε φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12 – 15 ετών», τόνισε.

Σημειώνεται πως το τοπικό μέσο makthes.gr κάνει λόγο για δέκα νεαρούς που επιτέθηκαν κατά των ανηλίκων 12-15 ετών που φιλοξενούνται στη δομή. Ένα παιδί που φιλοξενείται στην δομή μεταφέρθηκε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία μετά από κλήση γείτονα που άκουσε τις φωνές εργαζόμενου στη δομή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ