19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνελήφθησαν οι δυο επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες που διέφυγαν κατά τη μεταφορά τους στις φυλακές Χανίων

Ημερομηνία:

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι δύο επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες που είχαν αποδράσει προχθές το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά και ενώ μετάγονταν στις φυλακές Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο κακοποιοί που έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες και ληστείες εντοπίσθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της ΕΚΑΜ.

Ποιοι ήταν οι δραπέτες

Ήταν Νοέμβριος του 2011 όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε από το διπλό φονικό στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας. Ο 35χρονος Αλβανός Σελίμ Μεζάι είχε βρεθεί δολοφονημένος με μια σφαίρα στο κεφάλι και πλάι του ο μόλις 2,5 ετών γιος του. Ο δράστης με το παρατσούκλι «Νίκο» είναι ο ένας απο τους δυο χθεσινούς δραπέτες. Του πατέρα του έκοψε το λαιμό. Το παιδί είχε δολοφονηθεί για να μην είναι μάρτυρας στη δολοφονία του πατέρα του. Ο εκτελεστής που κατάφερε να αποδράσει είναι ο 35χρονος Αλβανός Halili Juliand,

Ο δράστης εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου. Αυτή ήταν η δουλειά του, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης. Ενα για τη δολοφονία ενός 32χρονου στη Μεσσηνία το 2008 και ένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άνδρα το Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτός ο άνθρωπος, μαζί με έναν ακόμη που επίσης εκτίει ισόβια ποινή, κατάφερε να φύγει μέσα από τα χέρια των 11 αστυνομικών και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος δραπέτης κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...