15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνεργάτες του Τζέρεμι Κόρμπιν «εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησης» αφότου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Εργατικό Κόμμα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες του inews.co.uk, μέλη του στενού κύκλου του πρώην ηγέτη των Εργατικών εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησης από το κόμμα και συμμετοχής τους ως ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Σύμμαχοι του Τζέρεμι Κόρμπιν εντός του Εργατικού Κόμματος εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησης, αφότου τέθηκε σε διαθεσιμότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Ίαν Λέιβερι, πρώην πρόεδρος των Εργατικών κι ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Κόρμπιν, είπε ότι η αριστερή πτέρυγα του κόμματος φοβάται μια «μαζική εκκαθάριση» ύστερα από τη διαγραφή του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος εξαιτίας αντισημιτικών σχολίων.

Όπως δήλωσε ο κ. Λέιβερι, αρκετοί Βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι είχαν συνταχθεί με τον κ. Κόρμπιν κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, επεσήμαναν την πιθανή τους παραίτηση από το κόμμα και την παραμονή τους στη Βουλή ως ανεξάρτητοι σε περίπτωση μη επανένταξης του κ. Κόρμπιν.

«Άκουσα ανθρώπους να υπαινίσσονται ότι, εάν αυτή η κίνηση οδηγήσει σε συνεχή αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης, ίσως να μην ολοκληρώσουν τη θητεία τους ως εκπρόσωποι του Εργατικού Κόμματος», είπε στον Guardian.

«Αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης»

«Έχω ακούσει βουλευτές να λένε ότι, εάν πρόκειται περί εκκαθάρισης της αριστερής πτέρυγας και δεν λυθεί το θέμα, αλλά συνεχιστεί σε αυτή την κατεύθυνση, τότε θα χρειαστεί να ακούσουν την συνείδησή τους για να αποφασίσουν αν μπορούν να παραμείνουν βουλευτές των Εργατικών έως τη λήξη του τωρινού κοινοβουλίου».

Ο κ. Λέιβερι πρόσθεσε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «πλήρη αποτυχία» για το Εργατικό Κόμμα, καθώς ο μόνος τρόπος να κερδίσουν τις εκλογές είναι μέσω ενός «ενωμένου κόμματος».

Όπως φαίνεται, αρκετοί σύμμαχοι του Κόρμπιν έκαναν έκκληση για ενότητα εντός του κόμματος, ενώ ανανέωσαν το αίτημά τους για επανένταξη του πρώην ηγέτη των Εργατικών.

Οι πρώην υπουργοί Νταϊάν Άμποτ, Τζον ΜακΝτόνελ και Ρίτσαρντ Μπέργκον υπέβαλαν το αίτημα ύστερα από τα επακόλουθα της καταδικαστικής έκθεσης περί αντισημιτισμού από την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Equality and Human Rights Commission).

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, επέμενε προηγουμένως ότι δεν υπάρχει «λόγος για εμφύλιο πόλεμο» και οργάνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή συζητήσεων με συνεργάτες του κ. Κόρμπιν για αυτή την εβδομάδα.

Δήλωσε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Today του BBC Radio 4 τα εξής: «Δεν υπάρχει λόγος για εμφύλιο πόλεμο, δεν υπάρχει λόγος για εσωστρέφεια, δεν θέλω κάτι τέτοιο. Θέλω να ενώσω το κόμμα – αυτή είναι η βάση στην οποία διεξήγαγα την εκστρατεία μου για την ηγεσία, θέλω να ενώσω το κόμμα για να σταματήσω τη διχόνοια».

Ο διχασμός των Εργατικών στο προσκήνιο

Ο Στάρμερ είπε ότι ο Κόρμπιν και η ομάδα του «γνώριζαν επακριβώς» ότι οποιοσδήποτε υπαινιγμός περί μεγαλοποίησης του θέματος θα οδηγούσε σε αποπομπή.

"google ad"

«Είμαι βαθιά απογοητευμένος με την χθεσινή απάντηση του Τζέρεμι Κόρμπιν, κυρίως επειδή μίλησα μαζί του το βράδυ πριν την έκθεση για να καθορίσω πώς σκόπευα να αντιμετωπίσω το θέμα», δήλωσε ο Στάρμερ.

Σε ερώτηση σχετικά με την αποπομπή του κ. Κόρμπιν, η βουλευτής των Εργατικών, Λούσι Πάουελ δήλωσε στο BBC Breakfast: «Ελπίζω, και είμαι σίγουρη, ότι αυτά τα ζητήματα στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος θα λυθούν μόνα τους εν ευθέτω χρόνω. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια θεσμοθετημένη διαδικασία. Ειλικρινά, ως παράταξη έχουμε βιώσει την έλλειψη ενότητας. Έχουμε δει πώς καταλήγει. Είμαι σίγουρη ότι κανείς μας δεν θέλει επιστρέψει σε αυτή την εποχή του Εργατικού Κόμματος. Είμαι σίγουρη ότι θα προχωρήσουμε σαν μία ενωμένη παράταξη σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και για τις ζωές και την επιβίωση των ανθρώπων».

ΠΗΓΗ: INEWS
Μετάφραση: Δώρα Βλάσση

nostimonimar.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...