Συνεργασία Δήμου Κισσάμου και Φιλολογικού Συλλόγου για την υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης και πολιτισμού

Κανένα σχόλιο

Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου να στηρίξει εμπράκτως – με οικονομικά και άλλα μέσα – τη λειτουργία της ανακαινισμένης Βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου – η οποία στεγάζεται στην οδό Σκαλίδη 58, στο κέντρο της πόλης – ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου ανακαινισμένου χώρου της δανειστικής βιβλιοθήκης του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης έκανε γνωστό πως ο Δήμος θα συνεργαστεί με το Φιλολογικό Σύλλογο για την υλοποίηση δύο σημαντικών δράσεων και πιο συγκεκριμένα για τη μελέτη και τεκμηρίωση της ονοματοθεσίας των οδών της πόλης της Κισσάμου και της διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προγράμματος και υλικού με τίτλο «Μαθαίνω την Κίσσαμο».

«Αναγνωρίζοντας πως το βιβλίο και η ανάγνωση συνιστούν αναπόσπαστα στοιχεία της παιδείας, της γλώσσας και της κουλτούρας μας, που καλλιεργούν την κριτική και συμβάλλουν στη διεύρυνση της γνώσης και στην πνευματική καλλιέργεια, οφείλω να συγχαρώ θερμά το ΔΣ και τα μέλη του Φιλολογικού Συλλόγου για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες τους για την αναβάθμιση αυτού του σημαντικού – για την πόλη της Κισσάμου – χώρου γνώσης και πολιτισμού αλλά και γενικά για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο τους» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Σταθάκης , ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του που η Κίσσαμος απέκτησε πλέον τη δική της Βιβλιοθήκη, ένα «παράδεισο» γνώσης όπως τη χαρακτήρισε, αντάξιο της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις